Suntem 4 moștenitori desemnați pentru un imobil prin testament, plus un legatar universal, care moștenește bunurie mobile ale unei persoane fără urmași, soț, părinți în viață. Testamentul a fost prezentat de mai mult de 6 luni, de atunci așteptăm să se realizeze succesiunea. Unul dintre moștenitori, plecat din țară se pare că ar avea probleme cu actele, dar nici nu pare să fie prea grăbit să le obțină. Ce proceduri prevede legea pt. a-l constrânge cu prezentarea actelor sau pentru o succesiune în lipsa lor?
La citirea testamentului toți au fost de acord cu vânzarea ulterioară a imobilului, așa că nu par a fi complicații cu împărțirea bunurilor. Chiar nu există nici o modalitate de a-l constrânge? Și care sunt prevederile și termenele de timp pentru a putea merge în instanță?
Mă mai neliniștește un aspect. Notarul deasemenea pare să se bucure de această tărăgănare, invocând tot timpul că este super-ocupat. Promite intervenția lui la primărie pentru actele lipsă de 4 luni, dar de fiecare dată se dă de gol, motivând repetat: am depus cererea trebuie să așteptăm răspunsul. Formularea cărui răspuns poate dura 120 de zile, de la o instituție publică? Putem cere mutarea dosarului la alt notar în cazul în care se va adeveri că buba e și la ritmul de lucru al biroului notarial?
Testament
maricaluminita
Am primit prin testament de la o persoana care nu-mi este ruda, universalitatea bunurilor sale mobile si imobile, declarandu-ma legatar universal. persoana a ... (vezi toată discuția)