avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum tb interpretat art 6 al 3 OUG 158/2005 Rep
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum tb interpretat art 6 al 3 OUG 158/2005 Rep

Dacă un angajat are stagiul minim de asigurare-6 luni in ultimele 12 luni- si realizeaza venituri in baza contr indiv de munca de 4 luni la angajatorul B ,veniturile care se iau in calcul pt determinarea indemniz de CM cuprind si pe cele aferente celor 2 luni de la angajatorul A unde a încetat contr de munca?pot fi declarate prin D112 de catre angajatorul B indemniz de CM calculate la venituri obținute de la angajatorul A?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 5 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, veniturile care se iau in calcul pentru determinarea indemniz atiei de concediul medical cuprind si pe cele aferente celor 2 luni de la angajatorul A unde a încetat contractul de munca.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Soția mea lucrează de 2 ani și are contract de munca pe perioada nedeterminata se calculează ultimile 6 luni lucrate sau toată perioada

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, veniturile care se iau in calcul pentru determinarea indemniz atiei de concediul medical cuprind si pe cele aferente celor 2 luni de la angajatorul A unde a încetat contractul de munca.

art 6 al 3 din OUG 158/2005 :
„Persoanele asigurate care au beneficiat de certificate de concediu medical, informaţiile referitoare la certificate, precum şi veniturile care intră în baza de calcul al indemnizaţiilor aferente acestora se declară de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora la care îşi desfăşoară activitatea persoanele fizice prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A, persoanele fizice prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B, precum şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti prin declaraţia prevăzută la art. 147 alin. (1) din Codul fiscal”

iar asigurat pe concedii si indemnizatii este persoana fizica care
"realizeaza venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă” cf art 1 al 1 lit A"
se observa folosirea timpului prezent in cele 2 articole :
art 6 al 3:veniturile se declara de persoanele juridice care au calitatea de angajator...la care îşi desfăşoară activitatea persoanele fizice prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A" si
art 1 al 1 lit A "realizeaza venituri....."
art.10 OUG 158/2005
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pt concediul medical BuduiAurica BuduiAurica Va rog sa-mi mentionati daca valoarea bonurilor de masa (care sunt considerate venituri si sunt impozitate) trebuie sa fie luate in baza de calcul al ... (vezi toată discuția)
Care este baza de calcul pentru cm manuela necula manuela necula buna ziua. va rog sa-mi detaliati si mie,cu trimitere concreta la un act legislativ,care este baza de calcul pentru concediul medical de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza banii de pe concediu de maternitate luat in somaj? alina__ alina__ Am lucrat 2 ani consecutiv la o firma avand un salariu de baza de 1200 de lei din 1.10.2012 ma aflu in somaj deoarece am avut contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)