avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acționarea în instanță a unui dezvoltator de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acționarea în instanță a unui dezvoltator de locuințe: cum se pregătește un astfel de demers?

Buna seara, caut niste răspunsuri cu privire la acționarea în instanță a unui dezvoltator legat de vicii ascunse al unui cartier de 5 blocuri.

Problemele ce le întâmpinăm in cartier ar fi urmatoarele:

Primul bloc prezintă anual probleme cu canalizarea, parterul s-a trezit si anul acesta cu rahatul in casa, au chemat o firmă si le-a explicat că scurgerea blocului nu este construită corect, nu ar avea panta suficientă, etc.
Celelalte blocuri ne temem sa nu înceapă si la noi.

2. Toti avem probleme cu crapaturi prin pereti, tocurile ușilor crăpat, etc.

Cu respectivul dezoltator nu prea te poti înțelege s-a văzut cu apartamentele vândute acum nu-l mai intereseaza si cautam o varianta de al obliga sa remedieze problemele, chiar dacă va fi nevoie in instanta sa facem asta.

Din ce am citit ar trebui sa cautam un expert sa verifice si sa constate problemele , după care incercat sa discutam cu dezvoltatorul pentru a încerca remedierea problemelor , daca nu reușim să ajungem la un consens sa incercam sa il acționăm în instanță.

Dacă am omis ceva, sau daca ar trb sa fac altfel , va rog sa ne ajutati in privinta asta.
Cartierul este construit in 2015 , eu personal nu am cumparat de la dezoltator, am discutat cu vecinii daca au ceva clauze sau a fost ceva stipulat prin contractul de vanzare - cumpărare, au spus că nu , ca este un contract simplu.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AdrianSto , utilizator 12:11, 15 Noiembrie 2019

Situatia dvs. este mult mai complexa pentru a putea fi macar discutata pe forum, de aceea ar trebui sa discutati aceste probleme in AG a membrilor si sa hotarati un mod de actiune.
Sigur ca ar trebui si apelarea la o firma de expertiza (autorizata), ca nu puteti sa mergeti in instanta cu chestiuni de genul; - mi-a iesit rahatul in casa - este vina constructorului?

Acum, nu stiu, eu daca cumpar un pix de la librarie si constat acasa ca nu functioneaza, ce fac? Pot sa merg la vanzator sa il inlocuiesc sau pur si simplu renunt... Dar cand cumpar o locuinta, ce fac cand observ la constructie, vicii ascunse?
Cand se achizitioneaza o locuinta noua, banuiesc ca aceasta are o perioada de garantie, vedeti daca contractele de vanzare-cumparare sunt corect intocmite, daca au prevazute si o perioada de garantie, etc. Mai intrebati pe-acolo, daca nu, discutati cu un avocat, va adresati la ANPC - protectia cumparatorului,
Mult succes!
Tocmai de aceea am apelat la forum, în mare parte nu m-ati lămurit mai mult fata de ce stiam. Dar va multumesc. Mai astept totusi răspunsuri.
In afara de a merge la un avocat și de a avea facuta înainte de orice demers o expertiza tehnică extrajudiciara din care sa rezulte eventualele probleme nu prea avetice sfatt sa primiti.
Pentru achizitii de valori mari e bine sa va interesati inainte.E plin forumul de probleme cu "dezoltatori" care vand ieftin si va lasa cu probleme.Va asteapta o lunga perioada de procese sau vindeti ca sa scapati de acolo.Multi afla dupa ce se muta ca nu sunt racordati la o reta de apa si canal.Au apa din put si nu se stie daca e potabila ca nu o verifica nimeni si platesc vidanjarea haznalei de langa put.Multi stiu dar accepta pentru un pret mic pentru ca nu au posibilitati.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
mitabiciclista, utilizator


mitabiciclista a scris:

Pentru achizitii de valori mari e bine sa va interesati inainte.E plin forumul de probleme cu "dezoltatori" care vand ieftin si va lasa cu probleme.Va asteapta o lunga perioada de procese sau vindeti ca sa scapati de acolo.Multi afla dupa ce se muta ca nu sunt racordati la o reta de apa si canal.Au apa din put si nu se stie daca e potabila ca nu o verifica nimeni si platesc vidanjarea haznalei de langa put.Multi stiu dar accepta pentru un pret mic pentru ca nu au posibilitati.


Nu am cumparat pe un pret mic, nu am cumparat direct de la dezvoltator iar problema nu este sa fug si sa "păcălesc" alta persoana, vreau sa ma confrunt cu probleme daca sunt lăsate de dezvoltator si sa il pun la remedierea lor , dar eu tin sa cred ca cei de la apa-canal-ilfov fug de responsabilitate și trag sa faca un ban frumos pe spatele fraierilor.... astept răspunsuri de prin primărie, nu vad cum tu ca primărie poti sa primesti o stradă fara țevile de sub ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces asociatie de proprietari/dezvoltator imobiliar stefanpopa2016 stefanpopa2016 Buna ziua, ma adresez d-voastra cu speranta obtinerii unor informatii.Suntem o asociatie de locatari care inca nu a preluat complexul rezidential de la ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul refuza sa faca reparatii MihaelaLicurici MihaelaLicurici Buna ziua, Am si eu o problema. Am achizitionat o locuinta in urma cu 2 luni prin progtsmul Prima Casa de la un dezoltator. Locuinta avea cateva mici defecta, ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse complex rezidential nicole2013 nicole2013 Buna ziua, Este vorba despre un complex rezidential format din aproximativ 40 de blocuri la marginea Bucurestiului. Problema consta in faptul ca drumul de ... (vezi toată discuția)