avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... vanzare auto italia
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

vanzare auto italia

buna ziua. am si eu o problema cu o vanzare autoutilitara catre o societate din italia.

eu, societate comerciala vand catre alta socoetate o autoutilitata ford transit din 2008, vanduta cu factura, dusa in italia, preluata de firma de acolo pt inscriere, toate actele in regula (s. a vandut doar cu fact, fara contract)

dupa 2 luni de la vanzare, societatea de acolo imi spune ca trebuie un certificat de conformitate.. ma duc la ford.. cer.. imi spun ca in anul in care s. a inmatriculat masina nu se dadeau aceste certificate, ma duc la rar.. intreb si acolo... acelasi rasp.. nu era prevazut de lege sa se eliberrze si aceat certificat... ii spun dlui din italia ..

bun.. peste inca cateva luni ma anunta ca nu are cum sa se inregistreze cu masina in it din cauza ca nu accepta italienii fara acest certificat de conformitate.... si imi da 2 variante de rezolvare a prb... (mentionez ca el nu mi. a achitat inca factura de vanzare)

variantele lui :
1. sa imi plateasca doar 50% din valoare ca sa opreasca masina pt piese

2. sa ma duc eu sa imi iau masina de acolo .. masina care nu mai are placute, este radiata de pe romania

o sugestie cum as ptea sa rezolv aceasta problema? nu vreau sa iau masina inapoi si nici 50% nu vreau.

multumesc

Alte discuții în legătură

Inscriere autoutilitara paula2012 paula2012 Buna ziua, O societate comerciala cumpara in urma cu 4 ani o autoutilitara de la o alta SC despre care afla ulterior ca este in insolventa. Autoutilitara este ... (vezi toată discuția)
Recuperarea de cheltuiele de judecata Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am o sentitnta de la tribunal in care, dupa o proces, fosta concubina mea are datoria sa m-a despagubesca de 4000 de ron de cheltuiele. Domnisoara a raspuns ... (vezi toată discuția)
Tva auto second hand danmarianpopescu danmarianpopescu Am cumparat de 2 saptamani pe o firma platitoare de TVA un auto second de la o persoana fizica prin contract de vanzare-cumparare. Acesta, la randul lui, ... (vezi toată discuția)