avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... incetarea actiunii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

incetarea actiunii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o explicatie mai ampla a expresiei ,,inceteaza actiunea de drept" in baza art..75 legea insolventei 85/2014 a unor actiuni deja suspendate in baza aceluiasi articol si daca actiunile incetate se mai pot repune pe rol si care este termenul de prescriptie? multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
marius68marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 08:14, 6 Noiembrie 2019
De drept inseamna ca se suspenda ca efect al legii, nu ca urmare a cererii uneia dintre parti. Judecatorul ar trebui sa constate din oficiu ca a intervenit suspendarea. Constatarea intervenirii suspendarii se face in sedinta publica.

La momentul la care inceteaza cauza de suspendare (iesirea din insolventa si reinsertia societatii) actiunile pot fi repuse pe rol.

Pe toata aceasta perioada suspendarii si termenul de prescriptie este suspendat.

La incetarea suspendarii incepe sa curga in continuare termenul de prescriptie.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua, multumesc pentru raspus, dar nedumerirea mea este urmatoarea: avem actiuni suspendate in baza art.75 din legea 85/2014de la momentul intrarii in insolventa, acum suntem in reorganizare, in timpul acestei perioade instantele repun pe rol la un anumit timp cauzele pentru verificare, in urma acestor repuneri pe rol avem doua situatii: una cand mentine actiunea suspendata si a doua varianta instanta ,, constata incetata actiunea". Nedumerirea mea este in cazul celei de a doua varianta ce se intampla cu acele actiuni , mai pot si repuse pe rol avand in vedere incetarea acestora? : Care este diferenta intre suspendare si incetarea actiunii conform art.75?
Multumesc
cu respect
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
marius68marius, utilizator
Puteti sa vedeti in hotararile instantelor judecatoresti.

E greu de spus ce s-a gandit fiecare judecator pe baza a ce ati scris pana acum.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare actiune Crina001 Crina001 La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 ... (vezi toată discuția)
Reinsertie debitoare otilia13 otilia13 Buna ziua, Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea ... (vezi toată discuția)
Termen repunere pe rol ContSters228970 ContSters228970 Daca recursul a fost depus pe 04.08.2011, primul termen a fost pe 11.05.2012,si tot atunci a fost suspendat, la ce data se incheie daca nu se depun acte si nu ... (vezi toată discuția)