avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu in contul altui titular
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu in contul altui titular

Buna ziua,

Un angajat care are popriri , a venit cu o declaratie data la notar prin care declara pe propria raspundere ca solicita ca salariu sa fie virat intr-un cont deschis la o banca al carui titular este o alta persoana . Nu este el titularul contului .
Mentionez ca noi retinem in continuare cota legala urmaribila din veniturile salariale pentru popririle pe care le are .

E ok sa fie virat salariu intr-un astfel de cont din punct de vedere legal?

Nu stiu sa existe vreo prevedere legala care sa interzica acest lucru si, cat priveste popriile, daca se instituie unele noi, nu cred sa impiedice poprirea din salariu prin faptul ca exista alt titular.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 5 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este OK , sa-i fie virat salariu acolo, dar poprirea nu are nicio legatura cu acest fapt ... prin urmare, consider ca dvs. trebuie sa-i retineti in continuare sumele aferente popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu c_andreea c_andreea Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venituri realizate in strainatate aiss aiss Lucrez la o companie germana, iar aceasta a primit in 03.02.2009 o adresa de infiintare a popririi pe veniturile mele salariale, adresa trimisa de un executor ... (vezi toată discuția)
Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)