avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Cat costa partajul la notar in Germania.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
pojogaana, utilizator
Cel mai recent răspuns: pojogaana , utilizator 18:37, 8 Noiembrie 2019
Nu se poate ceea ce doriți dvs iar prin absurd, chiar daca s-a putea acest lucru, taxele judiciare: onorarii avocat, taxe timbru, expertize, ar fi de mii de ori mai mari față de cele din Romania. Pentru partaj este competenta instanța in circumscripția căreia se afla bunurile imobile. Angajați un avocat de pe forum cu care sa colaborati astfel încât să nu veniti personal la termene. Un proces de partaj putând să dureze si 3 ani de zile.
Bunurile unde sunt? În România sau în Germania?
In romania
V as mai ruga frumos sa mi spuneti cum se partajeaza un apartament cumparat 50-50 la suta prin credit imobiliar. Valoarea la cumparare 110 mii euro din care mai trebuie 30 mii euro achitat. Se ia in considerare pretul actual pe piata imobiliara? Mentionez ca sotul vrea sa pastreze apartamentul.. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, nu puteti sa partajati nimic fără acordul băncii.
In al doilea rand, nu va ajuta la nimic să faceți partajul la un notar in Germania.
De ce?
1. Legislația e diferita, efectele juridice ale actului sunt diferite.
2. În Germania nu exista procedura autentificării. În lipsa unui act notarial autentic, cel care ia apartamentul nu si-l va putea intabula la Cartea Funciară, iar banca nu o sa accepte asa ceva.
3. Costă mult mai mult.
4. Pentru încheierea unui act de partaj voluntar, este obligatoriu să fie obținut un extras de Carte Funciară pentru autentificare. Iar notarii germani nu sunt competenti să îl solicite.
Puteti sa mi spuneti va rog, ce inseamna acordul bancii? Poate banca sa vanda apartamentul sub pretul pietei imobiliare in momentul actual? Multumesc frumos.

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat anipani anipani Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de ... (vezi toată discuția)