avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Cat costa partajul la notar in Germania.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
pojogaana, utilizator
Cel mai recent răspuns: pojogaana , utilizator 18:37, 8 Noiembrie 2019
daca va intelegeti, puteti face partajul la notar, daca nu, va trebui sa va adresati instantei si va dura si va costa.
Stiu. Multumesc frumos.

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Intai noi nu avem cum sti cat trebuie sa primiti. Trebuie sa primiti exact atat cat ati contribuit la plata sau cat va intelegeti la negociere sau cat aveti dovezi sa convingeti o instanta. Orice varianta din acestea este legala.
Al doilea, proprietatea este a dv. si a sotului, independent de ipoteca bancii. Puteti promite sa vindeti chiar cu ipoteca, puteti refinanta la alta banca, ambele fara acordul creditoarei actuale (sub rezerva altor interdictii in contractul de ipoteca).
Mai mult, in functie de contractul de garantie, exista posibilitatea de a partaja in instanta atat imobilul cat si creditul fara acordul bancii. Este discutabil daca o interdictie de instrainare fara acordul bancii echivaleaza cu o conventie de a nu partaja bunul... instantele dispun partajarea bunurilor. Doar ca in instanta trebuie chemata si banca, atat.

Va sfatuiesc sa mergeti la un avocat, sa discutati cu el, sa intelegeti situatia, variantele, cat mai multe, fiecare cu efectele si riscurile sale, costurile sale, timpii sai... si apoi sa luati o decizie. Informata.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Va multumesc din suflet. El zice la notar 50-50, dar cand l am intrebat din ce valoare 50 la suta a spus un pret al apartamentului cu 20.000 euro mai mic. Nu pot accepta, de aceea am vrut sa stiu el impreuna cu banca poate face ceva pentru a stabili un pret mult subt valoarea lui. Va multumesc inc o data, va doresc o seara placuta si o sa va urmez sfatul de a contacta un avocat.

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat anipani anipani Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de ... (vezi toată discuția)