avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Cat costa partajul la notar in Germania.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
pojogaana, utilizator
Cel mai recent răspuns: pojogaana , utilizator 18:37, 8 Noiembrie 2019
Nu vad sa fie competent un notar german. Veniti in tara si negociati si faceti partajul.
Puteti face partaj cu acordul bancii, ceea ce inseamna ca toata lumea va sti cum ati impartit bunurile si va recunoaste asta. Mai puteti face partaj partial fara acordul bancii, ceea ce inseamna ca impartirea bunului nu va fi recunoscuta de banca. Cand spun bun ma refer la credit, caci apartamentul nu stiu daca e permis a fi impartit astfel, depinde de contractul de garantie imobiliara.
Cea mai usoara metoda de partaj a creditului este refinantarea pe unul dintre fostii soti, apoi impartirea imobilului sau atribuirea lui. Scoateti banca din ecuatie mai usor asa.
Sunt mai multe metode, depinde de locuinta, situatie financiara, ce va doriti etc. De aceea ar fi bine sa consultati un avocat si sa nu cheltuiti in instanta apoi, sa mergeti spre o intelegere cu celalalt sot.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Inseamna ca atat timp cat imobilul este ipotecat, dvs nu aveti nicio putere de decizie asupra apartamentului, fara ca banca sa va dea voie.
Trebuie sa anuntati ca doriti sa divortati si sa faceti partaj, iar sotul trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a continua singur creditul.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi bna va doresc.


Bună seara. V as mai ruga frumos sa mi spuneti care ar fi suma aproximativa pe care ar trebui sa o primesc de la fostul sot. Apartamentul costa pe piata aproximativ 100-110 mii euro si mai avem de achitat 30 mii euro. Este obligat sa ma despagubeasca la pretul pietei ? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
cca 35000. Ar trebui sa negociati cu sotul.
Multumesc frumos. Nu se poate negocia cu el. Daca exista o modalitate de a obtine el mai mult o va face De aceea am intrebat.


Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat anipani anipani Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de ... (vezi toată discuția)