avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Epidemie în scoala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Epidemie în scoala

Bună seara! Sunt mama unui copil din clasa pregătitoare. În clasa copilului meu au fost anunțate 6 cazuri de infecție cu Streptococ betahemolitic de grup A, bacterie ce provoacă în primul rand scarlatina și apoi și alte complicații mai grave dacă se cronicizeaza. Conducerea scolii nu a luat nicio măsură, deși situația este de câteva săptămâni
Ce putem face din punct de vedere legal ca sa putem determina luarea unei decizii în acest sens? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
geflorea, utilizator
Cel mai recent răspuns: geflorea , utilizator 19:29, 7 Noiembrie 2019
Puteti incepe cu o plangere la ISJ-Inspectoratul Scolar Judetean si DPS-Directia de Sanatate Publica.
Luati legatura cu medicul/ asistentul scolii si intrebati daca a comunicat la DJSP cazurile inregistrate. Va puteti informa si daca respectivii copii infectati au fost vaccinati sau nu.
DJSP trebuie sa efectueze o ancheta si dupa caz poate declara epidemia si impune masuri obligatorii pentru scoala (izolare, inchidere cursuri, etc.).
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie inpectorat epidemie scarlatina Mihaela Agh Mihaela Agh Buna ziua! Sunt mamica unui elev in cls 1 in scoala Pantelimon, Ilfov. In cursul anului scolar 2018-2019, au fost, cel putin din ce stiu parintii, doua ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)