avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sistare lucrare isc, reclamatii vecini
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sistare lucrare isc, reclamatii vecini

Buna seara. Am procedat la renovarea unui apartament de la zero si am fost reclamat de vecini. Instalatia electrica pentru a nu sparge peretii am tras-o pe jos, respectiv am scos parchetul vechi in camere si am tras cablurile pe sapa de nivelare veche urmand sa torn o noua sapa peste. In bucatarie am taiat santuri in mozaic si sapa de nivelare fara a ma atinge de placile din structura de rezistenta (planseu) iar vecina de sub m-a reclamat la isc. Au venit in control au stabilit ca lucrarile executate nu necesita autorizatie si sa ajung la o intelegere cu vecina sa nu ma mai reclame. Nu i-a convenit acesteia raspunsul dat de isc si le-a facut scandal, motiv pentru care au revenit la un nou control si mi-au spus si comunicat prin adresa sa opresc lucrarile pana la efectuarea unei expertize tehnice cu toate ca nu s-a schimbat nimic de la primul control. La nici un control nu au intocmit pv de constatare sau ceva si nici nu au efectuate masuratori sau macar sa verifice ce s-a lucrat. Ce se poate face? intrucat eu nu doresc sa platesc o expertiza doar pentru ca cineva reclama aiurea aberatii si altii isi tem scaunele calde.
Cel mai recent răspuns: serbanlevi , utilizator 14:54, 2 Decembrie 2019
Buna ziua,
Eu as discuta cu un avocat care sa trimita doemnei o notificare de chemare iin instanta in caz ca fac acea expertiza si din ea rezulta ca nu este afectata structura de rezistenta pentru plata acesteia precum si daune pentru disconfortul creat.
Incercati, in prima faza, sa obtineti si procesele verbale de constatare de la ISC, fie mergeti dvs. la sediul dumnealor, fie avocatul.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Ceea ce imi pare dubios este faptul ca nu au trecut in adresa nicio incadrare juridica sau lege macar la care sa te poti raporta si niciu nu scrie ca "trebuie sa efectuati" ci scrie ca "aveti optiunea de a efectua". Parerea este ca s-au spalat pe mana si gata. Plus discutiile pe care le-am avut cu ei la fata locului nu se reflecta in raspunsul lor scris acesta fiind si foarte vag. Daca era ceva in neregula cred ca stabileau o sanctiune si dispuneau masuri concrete, nu?
Nici nu aveau ce sa scrie, pentru lucrarile de care spuneti nici nu aveti nevoie de autorizatie. Cred ca au vrut sa scape de sesizarile doamnei...
Programul de liniste il respectati?
Ati anuntat la asociatie aceste lucrari?
Cum am spus si mai sus, discutati cu un avocat ( puteti scrie si dvs. notificarea) si faceti o notificare catre doamna in cauza in care sa scrieti pentru ce tip de lucrari este necesara autorizatia si pentru care nu este ( gasiti legislatia in link-ul de mai jos ) precum si o copie dupa inscrisul de la ISC.
La sfarsit sa o informati ca, daca nu inceteaza cu reclamatiile nnefondate, o sa cereti daune, pe calea instantei, pentru disconfortul si pagubele produse.
[ link extern ]
Asociatia a fost notificata si de lucru am lucrat intre orele 10.00-15.00.Nu exista program de liniste stabilit intrucat fiecare a lucrat cand a avut nevoie existand o intelegere verbala intre locatari. Despre doamna tot blocul stie ca este reclamagie si nu sunt primul care a intra in conflict cu ea. A avut la un moment dat intentia de a cumpara si apartamentul dar nu i-a convenit pretul cerut de fostul proprietar.Cu privre la oprirea lucrarilor de isc sa o respect sau nu? Intrucat au trimis doua raspunsuri care se bat cap in cap si nu au trecut un art sau lege care sa prevada ce spun ei.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
serbanlevi, utilizator
Eu zic sa o respectati si sa le cereti lamuriri suplimentare, In scris.
Si poate ii trimiteti si doamnei acea notificare, poate inceteaaza cu reclamatiile.

Alte discuții în legătură

Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul? AntiSecretare AntiSecretare Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind ... (vezi toată discuția)
Solutie legala daca exista? modificare structura de rezistenta imobil vasi49 vasi49 Locuiesc intr-un imobil (parter ,etaj,pod),la parter,proprietate .In anul 2004 proprietarul de la etaj a mansardat podul si a desfiintat niste pereti interiori ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in instanta isc sau primaria locala pentru o masura de sistare lucrari in imobil destinat locuinta? ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, se da urmatoarea problema: - am achizitionat un imobil dar cadastrul la momentul vanzarii/cumpararii nu era actualizat (adica fosta proprietara a ... (vezi toată discuția)