avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sistare lucrare isc, reclamatii vecini
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sistare lucrare isc, reclamatii vecini

Buna seara. Am procedat la renovarea unui apartament de la zero si am fost reclamat de vecini. Instalatia electrica pentru a nu sparge peretii am tras-o pe jos, respectiv am scos parchetul vechi in camere si am tras cablurile pe sapa de nivelare veche urmand sa torn o noua sapa peste. In bucatarie am taiat santuri in mozaic si sapa de nivelare fara a ma atinge de placile din structura de rezistenta (planseu) iar vecina de sub m-a reclamat la isc. Au venit in control au stabilit ca lucrarile executate nu necesita autorizatie si sa ajung la o intelegere cu vecina sa nu ma mai reclame. Nu i-a convenit acesteia raspunsul dat de isc si le-a facut scandal, motiv pentru care au revenit la un nou control si mi-au spus si comunicat prin adresa sa opresc lucrarile pana la efectuarea unei expertize tehnice cu toate ca nu s-a schimbat nimic de la primul control. La nici un control nu au intocmit pv de constatare sau ceva si nici nu au efectuate masuratori sau macar sa verifice ce s-a lucrat. Ce se poate face? intrucat eu nu doresc sa platesc o expertiza doar pentru ca cineva reclama aiurea aberatii si altii isi tem scaunele calde.
Cel mai recent răspuns: serbanlevi , utilizator 14:54, 2 Decembrie 2019
Mulțumesc frumos pentru sfaturi.
Am facut o solicitare scrisa la primarie sa imi comunice actele de control intocmite, delegatiile celor care au venit in control, sa imi spuna daca cele sesizate se confirma Da sau Nu si copie dupa plangerea depusa impotriva mea. Am prmit un raspuns de la ei ca structura de rezistenta nu este afectata (scrie negru pe alb) si ca ce lucrari execut nu se mai incadreaza in prevederile art 11 din Legea 50/91 ci in prevederile art 3 alin. 1 lit. A din aceasi lege si ca trebuie sa intocmeasca un pv de contraventie pe numele meu. Desigur actele solicitate cu exceptia plangerii avand datele celui care a depus- o sterse si a legitimatiei de serviciu al celui de la primarie, nu le-au trimis pentru ca nici nu exista.

Situatia este in felul urmator, cei la primarie au trimis 3 adrese, in total, si au scris asa :
-in prima adresa au scris ca lucrarile ce se executa se incadreaza in prev art. 11 din Legea 50,
-in a doua, care cica completa prima adresa , scria ca trebuie efectuata o expertiza pentru a avea garantia sigurantei imobilului iar
-in a treia au scris ca nu este afectata structura de rezistenta dar nu se mai aplica prev art. 11 din Legea 50/91 ci cele ale art. 3 alin. 1 lit. A

Ce este de facut in aceasta situatie, pentru ca am ajuns la capatul rabdarilor si chiar nu mai stiu ce sa fac.
Este posibil asa, ceva in contextul in care situatia din teren nu se schimba cu absolut nimic sa faci trei incadrari diferite si diametral opuse intre ele.
Art. 6: Aplicarea în timp a legii civile-Codul civil

(1) Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă.
(2) Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.
(3) Actele juridice nule, anulabile sau afectate de alte cauze de ineficacitate la data intrării în vigoare a legii noi sunt supuse dispoziţiilor legii vechi, neputând fi considerate valabile ori, după caz, eficace potrivit dispoziţiilor legii noi.
(4) Prescripţiile, decăderile şi uzucapiunile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit.
(5) Dispoziţiile legii noi se aplică tuturor actelor şi faptelor încheiate sau, după caz, produse ori săvârşite după intrarea sa în vigoare, precum şi situaţiilor juridice născute după intrarea sa în vigoare.
(6) Dispoziţiile legii noi sunt de asemenea aplicabile şi efectelor viitoare ale situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acesteia, derivate din starea şi capacitatea persoanelor, din căsătorie, filiaţie, adopţie şi obligaţia legală de întreţinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, şi din raporturile de vecinătate, dacă aceste situaţii juridice subzistă după intrarea în vigoare a legii noi.

Discutati cu un avocat
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pot face si este normal, ca cei de la primarie sa faca trei incadrari legale diferite in aceasi situatie,doar pentru ca vreau sa scape de reclamagiu, chiar daca asta costa pe cineva timp si bani.

Pur si simplu nu mai inteleg nimic si vreau sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva si cum s-a rezolvat.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
serbanlevi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul? AntiSecretare AntiSecretare Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind ... (vezi toată discuția)
Solutie legala daca exista? modificare structura de rezistenta imobil vasi49 vasi49 Locuiesc intr-un imobil (parter ,etaj,pod),la parter,proprietate .In anul 2004 proprietarul de la etaj a mansardat podul si a desfiintat niste pereti interiori ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in instanta isc sau primaria locala pentru o masura de sistare lucrari in imobil destinat locuinta? ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, se da urmatoarea problema: - am achizitionat un imobil dar cadastrul la momentul vanzarii/cumpararii nu era actualizat (adica fosta proprietara a ... (vezi toată discuția)