avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati urgent in urmatoarea problema:

Fratele meu s-a mutat de 5 ani impreuna cu familia lui(sotia si 1 copil) intr-o casa unde proprietari suntem noi doi si parintii( desi parintii si cu mine nu locuim acolo).
Acum citiva ani au alipit la terenul vechi un nou lot cumparat de ei doi. La vremea respectiva noi am fost de acord cu asta asa ca in momentul de fata avem un teren cu 5 proprietari ( eu, fratele , parintii si sotia fratelui).

Dar casa este proprietatea mea, a fratelul si parintilor. Ea este construita inainte de casatoria fratelui.

In cazul unui divort exista vreo sansa sa fie acordata casa sotiei fratelui? Cum se face o impartire corecta in acest caz?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 6 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa, nu.. vor imparti ce au cumparat ei in timpul casatoriei. Femeia poate avea un drept de creanta daca a adus imbunatatiri casei.
femeia poate primi jumatate din terenul alipit, se va dezmembra bucata aia daca se poate, daca nu, va cere fratele sa ii fie atribuit si ii va da sulta sotiei.
Daca nu divorteaza si fratele decedeaza, sotia va mosteni si din casa si terenul vostru, va lua o patrime din tot ce avea fratele, iar 3 patrimi, copilul lui.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea fratelui cu probleme mintale. ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui? cmicml cmicml Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele ... (vezi toată discuția)
Despre donatie. insolvabil insolvabil am un unchi care a iesit dintr+o indiviziune. ( un teren si o casa de locuit) -aceasta s+a efectuat pe cale judecatoreasca, deoarece acest bun imobil era prins ... (vezi toată discuția)
Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare ... ionelitaroby ionelitaroby Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pana la decesul lor , din unele neintelegeri intre ei si ... (vezi toată discuția)