avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu este al meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu este al meu

Buna dimineața, problema mea este următoarea. Am băgat divorț de soția mea in anul 2016 ea trăind deja in concubinaj cu alt bărbat, a rămas și însărcinată cu el și a născut înainte ca sa se încheie divorțul, acum copilul acela purtând numele meu, întrebarea mea este până la ce vârstă a copilului pot sa înaintez o acțiune în tribunal pentru a spune că acela nu este copilul meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul este de 3 ani, insa acesta se calculeaza in mod diferit.
Textul de lege este acesta:
Art. 430 c.civ
Tăgada paternităţii de către soţul mamei
(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
....................................
Sunteti aproape de a trece termenul sau a trecut deja... vorbiti cu mama, mergeti la un avocat, negociati.
In termen de 3 ani de la nasterea copilului, puteti depune actiunea de tagada de paternitate.

(ori de la momentul cand ati luat la cunostinta de faptul nasterii ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare daniel marian daniel marian am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Recunoastera copilului ionutdumitrascu ionutdumitrascu sunt despartita de sotul meu de 7ani dar divortul lam intentat anul acesta,am o relatie cu alcineva din care va rezulta un copil in o luna de zile,deoarece ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ion01 ion01 Tagada paternitatii de catre sotul mamei (Art. 430 CC), poate fi facuta si mult dupa majoratul copilului? (vezi toată discuția)