avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Locuri de muncă în condiții deosebite
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Locuri de muncă în condiții deosebite

Bună ziua,
Vă rog mult să-mi dați un sfat. În cazul în care o societate, care are locuri de muncă în condiții deosebite, este preluată de către o altă societate (cu alte înscrieri fiscale - RO, Nr. RC), cum se procedează pentru preluarea acestor locuri de muncă și care este baza legală?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:14, 7 Noiembrie 2019
Cum este preluata, prin fuziune, absortie ??
Prin transfer de active și activitate - nu fuziune, nu absorție.
Posibil ca in baza avizelor/ aprobarilor vechi sa se poata reinnoi documentele de catre acelasi emitent pe numele noii firme.
Va trebui sa luati legatura cu ITM/ Inspectia muncii.
Îmi trebuie doar o bază legală, în special pentru condiții deosebite. Mulțumesc frumos!
Astfel de situatii nu sunt mentionate in legislatie.
Pentru conditii deosebite incepand cu 2001 au fost emise anual acte normative care reglementeaza modul de acordare - HG nr. 261/ 2001 ... ultima HG nr. 1173/ 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe muncă marianalin marianalin Bună ziua,este adevărat că grupele de muncă se dau din nou din 2001 încoace ? Și dacă da de când intră legea in vigoare și când putem beneficia ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca constantintiti constantintiti Am lucrat in gr 1 de munca din 1997pina in 2001 iar dupa intrarea in vigoare a noii legi am lucrat in acelasi loc de munca si in aceleasi conditii de munca ... (vezi toată discuția)
Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)