avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupe de munca

Am lucrat in gr 1 de munca din 1997pina in 2001 iar dupa intrarea in vigoare a noii legi am lucrat in acelasi loc de munca si in aceleasi conditii de munca fara sa se mdernizeze ceva .Va rog sa-mi spuna si mie cineva daca este legal si daca exista o mdalitate de a putea cere recuperarea unei noi grupe de munca, conform noii legi de dupa 2001 aprilie. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:59, 19 Ianuarie 2017
Dupa aprilie 2001 ca urmare a aparitiei Legii pensiilor nr. 19/ 2000 pentru a se beneficia de grupe de munca in continuare, firma trebuia sa intocmeasca niste documentatii, sa obtina avize de la ITM pentru locurile de munc aincadrate in grupa de munca si in baza acestor avize sa nominalizeze anual, prin decizie interna lucratorii incadrati pe locurile de munca avizate in grupa de munca. Trebuiau respectate prevederile HG nr. 261/ 2001 modificata si completata anual prin HG, ultima fiind HG nr.1014/ 2015 - conditii deosebite de munca, respectiv HG nr.1025/ 2003 modificata si completata anual prin HG, ultima fiind HG nr. 1273/ 2012 - conditii speciale.
Dupa aparitia Legii pensiilor publice nr.263/ 2010 au beneficiat de conditii speciale numai firmele si locurile de munca nominalizate in anexa 2 si 3 la lege.
Daca se ajunge in instanta de judecata si se efectueaza o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii, firma trebuie sa puna la dispozitia expertului documentele, avizele ITM/ Inspectia muncii si deciziile interne (toate anuale) mentionate de mine anterior. Nu se prezinta documentele, expertul va concluziona ca nu s-au efectuat demersurile legale. Instanta nu stiu ce va hotari, chiar daca expertul va putea sa depisteze activitatea dvs. nominalizata la alta firma/ alte locuri de munca ca fiind beneficiara de grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt idm la cfr-sa. desi in ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul ... Chereghi Sorin Chereghi Sorin Sunt IDM la CFR-SA. Desi in Ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul la grupa de munca (grupa 2). Nu am grupa de munca. (vezi toată discuția)
Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)
Radiatiile in mediu privat V_Vlad V_Vlad Buna ziua! Lucrez la un centru de radiologie dentara (in sistem privat)... Exista vreo lege care sa-l oblige pe angajator sa recunoasca vreo grupa de munca sau ... (vezi toată discuția)