avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Radiatiile in mediu privat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Radiatiile in mediu privat

Buna ziua! Lucrez la un centru de radiologie dentara (in sistem privat)... Exista vreo lege care sa-l oblige pe angajator sa recunoasca vreo grupa de munca sau ar trebui sa fie ceva mentionat in contractul de munca ? ...intreb pentru ca angajatorul sustine ca cei din sistemul privat nu beneficiaza
Cel mai recent răspuns: V_Vlad , utilizator 17:50, 22 Octombrie 2015
Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare (in care este stabilit si modul de acordare a de grupelor de munca) se aplica atat pentru firmele din mediul privat cat si pentru firmele/ institutiile de stat.
Lucratorii din mediul privat beneficiaza de aceleasi drepturi cu si lucratorii din firmele/ institutiile de stat.
Pentru a beneficia de conditii speciale de munca, firma trabuia sa intocmeasca niste documentatii (vezi HG nr. 1025/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare, ultima fiind HG nr. 1273/ 2012), sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii si in plus firma si activitatea dvs. sa se regaseasca nominalizate in anexa 2 si anexa 3 la Legea nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare. La nivelul firmei trebuia emisa decizie anuala de nominalizare a beneficiarilor de conditii speciale de munca.
Pentru a beneficia de conditii deosebite de munca, firma trebuia sa intocmeasca niste documentatii, sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii si sa emita decizii anuale de nominalizare a beneficiarilor de conditii deosebite de munca conform prevederilor HG nr. 261/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare, ultima fiind HG nr. 1173/ 2014.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece din nou la conditii speciale? Leon707 Leon707 Buna ziua,as dori sa stiu se poate rezolva prin instanta problema: Sunt angajat din 1996 intr`un mediu care are unitati nucleare de gradul 3 si 4.Din 1996 si ... (vezi toată discuția)
In ce conditii dodorel62 dodorel62 In ce conditii se da soporul de pericol si daca am avut spor de pericol la locul de munca trebuia sa mi se atribuie si Conditii deosebite dupa anul 2003 atunci ... (vezi toată discuția)