avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare lifturi vechi de catre primarie...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare lifturi vechi de catre primarie...

Ca urmare a faptului ca in februarie 2020 urma sa nu mai putem folosi liftul actual, asociatia a strans bani pentru avans al unui nou lift, au fost hotarari, propuneri, discutii, platit avansul... etc. La acest moment ar trebui sa se termine instalarea noului lift in termen de zile.

O parte dintre locatari au inceput sa spuna ca primaria sectorului 2 a lansat un program de reabilitare gratuita a lifturilor mai vechi, anul acesta. Am gasit ba propuneri de proiect, ba hotarare pe tema asta, insa nimic concret (Hotărârea CL S2 nr. 099
Publicat la 23 Aprilie 2019). La primarie la telefon, nu stiau despre ce e vorba. Trebuie sa mentionez ca discutia despre schimbarea liftului si pregatirea financiara, a inceput de mai mult de 2 ani. Hotararea a fost luata in acest an (inclusiv ca si oferta cu care urma sa se lucreze) la adunarea generala, si pe baza de tabel cu semnaturi (avand 84% pentru, restul nevrand sa semneze - da sau nu, sau nu mai locuiesc aici si nu prea au putut fi gasiti).

Ca sa nu mai vorbesc mult... as avea doua intrebari:
1. Stie cineva mai multe detalii despre acest proiect?
2. Daca asociatia a montat/monteaza pe costul ei noul lift, exista posibilitatea unei decontari din parte primariei, fie ea si partiala?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
AlainCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: crina1956 , utilizator 11:50, 21 Februarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am auzit altceva - ca primaria Bucuresti au planificat sa schimbe cauciucurile de vara cu altele, de iarna si totul moca, doar sa dovedesti ca esti bucurestean.
Daca apuci sa le schimbi singur - adio compensare...

Oameni buni, pe ce lume traiti? Nu v-ati satuirat de atatea gogosi umflate? Nu v-ati saturat de atatea ajutoare sociale?

La obiect: liftul despre care vorbiti dvs, cred ca are o vechime de peste 40-45 de ani. Asadar o generatie de oameni a folosit acest lift, cu reparatiile curente necesare, dar acum trebuie inlocuit in proportie de 90-95%. Acum, sunt alte prevederi legale care zic ca un lift nou nout, are o "viata" de maximum 12 ani! Deh, or fi prevederi europene - numai ca, chiar asa se va intampla...

Deocamdata, mergeti si achitati fondul de reparatie capitala a liftului si nu va mai ganditi la pomana. Liftul reparat va garanteaza securitatea dvs. si a copiilor dvs.
Este vorba despre proiect
Totul se reduce la partea fiannaciara,respectiv abia de la anul viitor daca vor fi alocate sume de la guvern vor putea fi depuse cereri,dar dv deja ati parcurs procedura nu va mai incadrati
Domnule Adam, stiu pe ce lume traiesc. Si nu alerg nici dupa pomana nici dupa beneficii personale.
Ca si presedinte de asociatie, incerc sa ofer oamenilor informatii cat mai complete. Chiar daca informatiile puse la dispozitie de institutii par sau nu gogosi umflate. Cum am specificat, acel proiect apare ca si aprobat de consiliul local. Mai departe... ceata. Dar spre deosebire de primarie eu nu ma pot prezenta in fata oamenilor ridicand din umeri.
Liftul a fost dat in folosinta in 1975, impreuna cu blocul. Si-a facut datoria cu varf si indesat. Insa din 20 feb 2020 nici o firma nu mai dorea sa asigure intretinerea lui... decat daca schimbam piesele, pe ici pe colo in punctele esentiale... cu unele noi reconditionate (specificarea de nou reconditionat apartine furnizorului de lift care se ocupa de intretinere... :) )

Daca nu aveti informatii pertinente, va rog resepectuos sa va abtineti de la afirmatii legate de pomana.

PS: Fondul de reparatie capitala nu are ce cauta in aceasta discutie de inlocuire totala a liftului.

Multumesc.
Dna ynocennta,
Am primit informatia ca exista posibilitatea ca, in cazul in care se demareaza proiectul de asociatie, si nu s-a cunoscut de catre asociatie ca exista in paralel un proiect asemanator sustinut de primarie, o parte din cheltuieli se pot compensa, in anumite conditii (eligibilitate, compatibilitate intre proiecte, perioade de timp). Insa nu sunt sigur. Daca voi afla mai mult, voi scrie si aici. Au fost situatii asemanatoare si in cazul reabilitarilor de fatade.

Multumesc.

@AlainCostea,
Va admir pentru ceea ce faceti - dar sa stiti ca dupa o experienta de peste 30 in bransa, mi-a ajuns...
Sunt in situatia dvs. de a face RK la lifturile montate in 1974 - deci vechimea este cam ca la dvs.
Ce vroiam sa va spun este ca nici prin gand sa nu va treaca ca o sa obtineti ceva de la primarie. Ce ar insemna asta? De ce in Bucuresti s poate si in provincie nu? O sa se creeze un precedent periculos! Si cam care sa fie logica? Vine primaria si face pomna prooprietarilor? Din banii cui? Si daca la dvs. se poate, la noi nu se poate? Ati mai auzit asemenea proiecte si prin alte parti - si ma gandesc nu numai in orase din RO, ci si din alte tari?
In alta ordine de idei: pentru ca sunteti presedintele unei as. de proprietari - care a fost costul/Gcal in Bucuresti si cat a fost in provincie - Iasi, Suceava, Brasov, etc?
Sunteti dvs. mai amarati, cand se stie cam cum sta treaba cu nivelurile de salarii din capitala fata de provincie?
La noi in asociatie am facut RK-ul la unul din cele 5 lifturi (bloc P+10, 44 apt., 11 statii), urmand ca incepand din aceasta luna sa se le facem si pe celelalte 4.
Aveti idee cat este costul pentru un lift? va spun eu: ~ 45.000 Euro, bani pe care proprietarii trebuie sa-i scoata din buzunar.
Asata dupa 45 de ani. Este mult?
in fine, cer scuze daca v-am suparat, dar sa stiti ca, chiar sunt in tema pe aceasta discutie - este adevarat, mai putin cu ceea ce se discuta la nivelul primariei BU.

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Este legal ca asociația să solicite bani pentru a pune gresie și faianță în ghenă fără a avea acceptul proprietarilor? Carmencarmencarmen Carmencarmencarmen Este legal ca asociația sa solicite o suma de bani pentru a pune gresie și faianță în ghena fără acceptul proprietarilor? Și o suma destul de mare per ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solicita, de la asociație, un raport/explicații cu privire la gestionarea fondului de reparații? ralexa2007 ralexa2007 Buna ziua. As vrea sa stiu care este procedura prin care unei asociatii de proprietari i se poate solicita un raport/explicatii in ceea ce priveste gestionarea ... (vezi toată discuția)