avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua.Casa primit prin donatie de la parinti se poate ataca de fiica fratelui decedat
daca donatie este fara conditii sau sarcini sí cu raport succesoral conf.art.1150 (I)litera a
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:31, 19 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Da. Fiica fratelui este descendent și moștenitor rezervatar.
In aceasta calitate, în termen de 3 ani de la decesul donatorilor, poate solicita reductiunea donatiei.
Reductiunea se face fie in natura (adică imobilul se împarte fizic), fie prin echivalent(adică va trebui să îi achitați o sulta)
Buna ziua
Daca in timp de 3 ani nu solicita reductiunea donatie.se poate vinde imobilul fara semnatura mostenitor rezervatari.Multumesc
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație/testament apartament Apartament2018 Apartament2018 Buna ziua As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare. Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare /cumpărare Georgiana200 Georgiana200 Bună seara. Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu. Doar ca cea au scris în contract nu este nimic ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)