Am depus o sesizare la Comisia de Monitorizare si Competenta Profesionala pentru cazulrile de malpraxis. Dupa nici o saptamana am primit raspunsul ca trebuie sa achit suma de 4000 lei pt. o expertiza medicala, suma propusa si adoptata de membrii comisiei. Doresc sa cunosc daca pot contesta valoarea aceasta deoarece cred ca s-a stabilit intentionat maximul onorariului prevazut de lege conform OMS 1356/2006, tocmai pt. a ma impiedica sa achit acest onorariu si in final clasarea cazului.
De contestat (cui ?) o puteti contesta, dar pe ce motive ? Nu aveti de unde cunoaste care este volumul de lucru si onorariul celor care fac expertiza. Daca nu li se da onorariul cerut, cel mai posibil medicii experti vor renunta efectuarea expertizei si se va tergiversa pana se va gasi cineva care sa doreasca sa efectueze expertiza.
Conform OMS 1356 / 2006 dupa desemnarea expertului prin tragere la sorti (curios care este fluxul acestei trageri la sorti) / ANEXA 1
I. Onorariile pentru serviciile prestate de către medici şi medicii dentişti, în calitate de experţi
medicali, se stabilesc în funcţie de complexitatea cazului şi de gradul profesional al expertului şi se
încadrează între următoarele limite:
d) conferenţiar - 2.000 - 4.000 lei;
e) profesor - 2.000 - 4.000 lei.
Pt. a impiedica demararea unei anchete mi s-a stabilit maximul din onorariu.
Ca s-a stabilit onorariu maxim pentru a impiedica demaraream anchetei este doar o presupunere a dvs. Vedeti pregatirea expertilor in cauza.
Puteti siolicita o evaluare a onorariului, desi imi este greu sa cred ca o veti primi detaliat.
Malpraxis medical
alexalbu85
Buna ziua! As dori va rog parerea unui avocat. Am pus in discutie ieri un subiect . Malpraxisul. Problema mea este ca , de curand, am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)