avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Malpraxis, onorariu expert, expertiza medicala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Malpraxis, onorariu expert, expertiza medicala

Sesizarea Comisiei de Monitorizare si Competenta Profesionala pentru cazurile de malpraxis din cadrul unei directii de sanatate publica este un pas obligatoriu sau facultativ in procedura de stabilire a unui caz de malpraxis? Raspunsul negativ sau pozitiv in urma acestei anchete ma poate ajuta sau pune piedici intr-un proces civil sau penal? Are rost sa urmez aceasta cale in cadrul comisiei de malpraxis sau pierd timpul si banii? Am depus o sesizare la aceasta comisie. Initial am primit un raspuns ca trebuie sa depun nu stiu ce document in cateva zile - aproape a fost impiedicata inregistrarea sesizarii dar s-a rezolvat. Am primit dupa cateva zile raspuns ca trebuie sa achit aprox 1000 euro ca si cost al unei expertize medicale. Posibil ulterior sa mai fie necesare si alte expertize? Daca da, costurile vor creste, dar nu insemna ca mi se va transmite si un raspuns pozitiv. Pe ce criterii se stabilesc aceste onorarii catre doctorii experti potrivit OMS 1356/2006? Se poate constesta sau cere explicatii pt. acest cuantum al onorariului? In finalul anchetei, presupunand ca achit toate expertizele (desi cred ca acestea sunt de fapt piedici pt. pacienti, deoarece sunt costisitoare si nu iti ofera garantii ca vei primi si un raspuns pozitiv) daca primesc un raspuns pozitiv, ca acest caz este unul de malpraxis, medicul ce va fi obligat sa faca? Acest raspuns pozitiv ma ajuta decisiv intr-un proces civil de solicitare daune materriale? Care cale este de preferat a se urma: penala sau civila?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:34, 7 Noiembrie 2019
Deschideti aceeasi discutie pe mai multe sectiuni din forum.
Ati primit deja raspuns aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil malpraxis: mama a decedat înainte de a ieși din sala de operație în urma unei intervenții pentru ruptură de menisc. care ar fi pașii de urmat? Olivia25 Olivia25 Buna seara , Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla. Descriere problema O ... (vezi toată discuția)
Expertiza medicala in caz de malpraxis iulyu_s iulyu_s Am depus o sesizare la Comisia de Monitorizare si Competenta Profesionala pentru cazulrile de malpraxis. Dupa nici o saptamana am primit raspunsul ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de malpraxis Aliy25 Aliy25 Buna ziua, vă contactez in speranta ca ma voi lămuri cu anumite practici medicale. Aș dori să știu dacă un avocat ma poate ajuta in elucidarea unei ... (vezi toată discuția)