avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mostenire

Buna ziua. Subiectul este casa bunicilor mei decedati, unde au ramas mostenitori mama mea si fratele ei. Bunica a murit in urma cu 10 ani dupa care nu s-a facut succesiune si bunicul face 1 an in februarie anul viitor. Mama vrea sa imi dea o imputernicire sa pot umbla eu pentru acte , ca mai apoi partea ei sa imi revina mie, dar nu stim cum sa procedam. Problema este ca fratele ei nu vrea sa vanda casa si s-a instalat deja acolo. Cum se poate proceda in astfel de cazuri. Unde trebuie sa merg eu cu mama mea pentru a-mi ceda partea ei? Ce pot face in cazul in care fratele ei nu va fi de acord sa o vindem, mai apoi? Multumesc enorm pentru un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:22, 7 Noiembrie 2019
Prima data trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici. Daca unchiul dvs e de acord cu asta, se face amiabil la notar. Daca nu, pe cale judecatoreasca.
In cazul in care dezbateti mostenirile la notar, mama si unchiul vor deveni proprietari in indiviziune pe cote egale de 1/2 fiecare.
Ulterior, trebuie intocmita documentatia cadastrala pentru imobil, intabulat certificatul de mostenitor, dupa care mama va poate dona jumatatea ei.
In urma acestei donatii, dvs veti ramane in indiviziune cu unchiul. Pentru ca fiecare sa isi ia jumatatea in concret, va trebui sa faceti partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Succesiune And0101 And0101 Buna ziua, Parintii mei au divortat in 2008 insa fara a face partajul. Anul acesta tatal meu a decedat. Mentionez ca locuiesc in casa lor impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)