avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare in fata altui imobil la curte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare in fata altui imobil la curte

Buna ziua! Daca se poate o informatie, bazata pe o prevedere legala , in baza careia sa pot actiona. Stau la curte si in fata imobilului meu parcheaza permanent fel si fel de autoturisme, ale unor vecini, care detin urmatoarele automobile: un jepp, o dacie si o toyota, doua camioane de carat marfa pe firma pe care o au si unul din copii lucreaza la o firma de la care vine cu diverse automobile. Este evident ca nu le poate parca pe toate in fata imobilului sau si incepe si le planteaza pe la ceilalti vecini in fata curtilor in fiecare zi. Desi am pus in fata portilor durtii mele care permit intrarea in curte cu autoturism insemnul " Atentie garaj" nu conteaza nimic. Este adevarat ca acum nu mai am autoturism, dar asta nu inseamna ca eu daca vina acasa cu cineva cu atoturism sa nu-l pot parca in fata curtii mele sau sa-l pot baga in curte. De asemenea nu pot veni acasa cu un tazi, ca trebuie sa stau pe mijlocul strazii sa cobor pt. ca la mine la poarta este ocupat de autoturismele lor. Le-am ridicat stergatoarele, le-am si spus sa procedeze cum cred de cuviinta , daca au atatea msini dar sa nu le mai parcheze la mine la poarta, dar este inutil. Devii deja dusmanul lor. Cum pot proceda din punct de vedere legal pt. a le interzice acest mod abuziv de comportament. Asa cum avem obligatii reglementate, cu privire la curatenia din fata imobilului, care intre altele fie spus este la fel de deficitar la persoanele sus mentionate, asa cred ca ar trebui sa fie reglementari si cu privire la problema semnalata. Va multumesc pt. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 13:23, 7 Noiembrie 2019
Sunati la politie cand e masina in fata garajului, o sa fie sanctionati, blocarea accesului in curte/garaj este interzisa.
Multumesc! vroiam sa vad o prevedere legala, daca exista.
ART. 143 din HG1391/2006
Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
d) in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, recent m-am mutat la casa. din pacate nu pot parca ... CatalinM1989 CatalinM1989 Buna seara, Recent m-am mutat la casa. Din pacate nu pot parca masina in curte din cauza vecinilor ( toate masinile sunt parcate pe dreapta, iar casa mea ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Vecinul își parchează mașină în fața curții mele pe drum ... asnat asnat Buna. Vecinul își parchează mașină în fața curții mele pe drum privat. Problema e că are și el spatiu in fata dar că să mă enerveze își ... (vezi toată discuția)