avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare

In timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale am achitat conform unei promisiuni de vanzare in numele meu 95% din valoarea unui apartament la un dezvoltator. Intre timp, am stabilit sa incheiem la notar un Contract de tranzactie intre soti unde sa se stabileasca proprietatile fiecaruia , si ulterior divortul. Promisiunea de vanzare nu a fost inclusa in Contractul de tranzactie, In momentul in care se va incheia contractul de vanzare cumparare (pe numele fiului meu), fostul sot poate sa ma cheme in judecata pentru partea sa?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
micaela38, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:12, 8 Noiembrie 2019
Da. Ar fi trebuit să finalizati intai divortul. Sau cel putin sa nu fi achitat aproape tot apartamentul.
Trebuia sa includeti in conventie si promisiunea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil dintr-o alta casatorie ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)