avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să mă mut din localitate cu fetița, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să mă mut din localitate cu fetița, dar tatăl ei mă amenință că, dacă o fac, o va recunoaște și va cere instanței să mă mut înapoi. Poate obține acest lucru?

Buna seara as avea o nelamurire si as dori daca se poate sa ma ajute cineva cu un sfat.Sunt mama unei fetite de 4 ani si doresc sa ma mult din localitate cu fetita tot in tara in acte apar doar eu taticul fiind ocupat si ne avand timp sau placere sa vina sa o recunoasca se mai intereseaza de ia cam de 2 ori pe ani cand vine in tara asta daca are timp .Stiu ca legal el nu are drepturi si nici obligati am incercat sa ii explic ca doresc sa schimb domiciliul pt binele fetitei el neefind de acord si amenintandu ma ca in cazul in care voi face acest lucru el ma va da in judevata ca sa isi recunoasca copilul si va cere instantei sa ma mut inapoi in localitate sau sa imi ia fetita .Eu nu iam ingradit dreptul de a o vedea si nici nu intentionez sa o fac dar as dori sa stiu daca are aceasta posibilitate sa ma oblige sa ma intorc inapoi sau mai rau sa imi ia fetita va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 8 Noiembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Lasati-l sa va ameninte ca ramane cu amenintarea.
mutati-va si gata.
Daca va da in judecata atunci sa-i fie de bine ca nu va poate lua copilul si nici obliga sa va intoarceti unde vrea el.
Mutati-va ca nu va poate face NIMIC!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
si amenintandu ma ca in cazul in care voi face acest lucru el ma va da in judevata ca sa isi recunoasca copilul si va cere instantei sa ma mut inapoi in localitate sau sa imi ia fetita .Eu nu iam ingradit dreptul de a o vedea si nici nu intentionez sa o fac dar as dori sa stiu daca are aceasta posibilitate sa ma oblige sa ma intorc inapoi sau mai rau sa imi ia fetita

Nu are niciun drept, nu e tatal ei. Chiar daca o recunoaste, nu va putea cere schimbarea locuintei, dvs avand oricum la data procesului alt domiciliu. Sa ia copilul la locuinta lui, nici vorba, dat fiind faptul ca e mica, ca nu a crescut-o el, ca lucreaza in strainatate.
Ce va obtine, va fi dreptul de a o vedea, va putea sa o ia in anumite perioade si la el acasa, va plati pensie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara irina85 irina85 Buna seara-Am o fetita de 3 ani jumate rezultata dintro casatorie de 6 ani,in 02-11-2010 am divortat fetita mi-a fost incredintata mie iar el obligat la ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului dalina chira dalina chira BUNA ZIUA AM O FETITA IN VARSTA DE 5 ANI CU BARBATUL CU CARE NU AM FOST CASATORITA NICIODATA FETITA ESTE PE NUMELE MEU CU LINIE IN CERTIFICATUL DE NASTERE LA ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)