avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot recupera banii de la un chirias, chiar daca nu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot recupera banii de la un chirias, chiar daca nu mai este valabil contractul?

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament unui cetatean semnand un contract valabil pe 1 an. Dupa aproximativ 10 luni nu a mai facut plata chiriei, acum trecand un an si jumatate. A invocat tot felul de motive pentru a il mai pasui, iar eu crezand ca este de buna credinta am asteptat. Problema este ca acum nu mai am un contract valabil, iar singurele mele dovezi ca are o datorie la mine sunt mesajele SMS. Cum credeti ca pot proceda?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
lucasenko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:08, 8 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic se poate daca a continuat locatiunea după data expirării contractului acesta e valabil operând prelungirea prin tacita relocatiune.Mergeti la un av pentru a analiza ce demersuri sunt indicate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți contract valabil pe 1 an, a operat tacita relocațiune, aveți sms-uri, poate recunoaște și el la interogatoriu, apreciez că aveți șanse să vi se admită o acțiune în răspundere civilă contractuală, fondată pe nerespectarea clauzelor din contractul de închiriere a locuinței!
Totodată, puteți denunța unilateral contractul și să solicitați evacuarea chiriașului!
Denuntarea unilaterala a contractului si solicitarea evacuarii este suficient daca o fac tot printr-un SMS?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o notificare, trimiteți-i-o prin serviciul poștal, cu confirmare primire și conținut declarat, îi apelați la instanță dacă nu pleacă!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu merge cu sms faceti frumos o notificare ca la carte o trimiteți prin posta cu confirmare de primire pt a putea fi folosită ca probă într-un eventual litigiu.

Alte discuții în legătură

Denuntare contract eugen82 eugen82 Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Proces evacuare marfan marfan Buna ziua, Cand cineva a avut un chirias pna acum un an, sa zicem, dupa care nu i-a mai innoit contractul dar l-a tolerat in acea locuinta, daca vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)