Buna ziua,
Am inchiriat un apartament unui cetatean semnand un contract valabil pe 1 an. Dupa aproximativ 10 luni nu a mai facut plata chiriei, acum trecand un an si jumatate. A invocat tot felul de motive pentru a il mai pasui, iar eu crezand ca este de buna credinta am asteptat. Problema este ca acum nu mai am un contract valabil, iar singurele mele dovezi ca are o datorie la mine sunt mesajele SMS. Cum credeti ca pot proceda?
Va multumesc!
Teoretic se poate daca a continuat locatiunea după data expirării contractului acesta e valabil operând prelungirea prin tacita relocatiune.Mergeti la un av pentru a analiza ce demersuri sunt indicate.
Aveți contract valabil pe 1 an, a operat tacita relocațiune, aveți sms-uri, poate recunoaște și el la interogatoriu, apreciez că aveți șanse să vi se admită o acțiune în răspundere civilă contractuală, fondată pe nerespectarea clauzelor din contractul de închiriere a locuinței!
Totodată, puteți denunța unilateral contractul și să solicitați evacuarea chiriașului!
Nu merge cu sms faceti frumos o notificare ca la carte o trimiteți prin posta cu confirmare de primire pt a putea fi folosită ca probă într-un eventual litigiu.
Denuntare contract
eugen82
Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Proces evacuare
marfan
Buna ziua,
Cand cineva a avut un chirias pna acum un an, sa zicem, dupa care nu i-a mai innoit contractul dar l-a tolerat in acea locuinta, daca vrea sa-l ... (vezi toată discuția)