avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate tramvai oprit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate tramvai oprit

Buna ziua
Acum o luna nu am oprit in spatele usilor de la un tramvai oprit in statie si am calcat un domn pe picior. Cu domnul am ajuns la o intelegere ca sa nu ajung in instanta cu el. Nu am primit un proces verbal de la politist ca sa pot estima cat mi se va suspenda permisul. Unii prieteni spun ca voi primi 3 luni suspendare pentru ca eram inca incepator si nu aveam un an implinit de carnet si pentru ca nu aveam nici semnul de incepator pus pe masina. Cat credeti ca imi vor suspenda permisu?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 20:51, 8 Noiembrie 2019
Unii prieteni nu cunosc codul rutier nici pe departe aparent, incepatorii nu au sanctiuni mai mari decat cei cu permis de peste 1 an.

Ati calcat pe picior si mai departe ce ati facut? Ce v-a zis politia? Nu v-au ridicat permisul? Acum aveti dovada? Dati mai multe detalii.

Daca aveti dovada s-a deschis dosar penal pentru vatamare si o sa se claseze daca n-a depus plangere, si se va suspenda 90 zile.
Mi.au ridicat permisul si am primit o dovada de circulat si mi s.a spus ca trebuie sa astept cateva saptamani ca sa se intocmeasca documentele si dupa peste o luna o sa primesc un plic cu suspendarea. Iar dupa ce a expirat dovada dupa o saptamana nu am mai intocmit alta. M.a sfatuit politistul ca sa nu o reinnoiesc deoarece se scad zilele din suspendare cu cele in care nu am avut dovada.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
LaurentiuOpr, utilizator
S-a deschis dosar penal.
Finalizarea lui e posibil sa dureze mult mai mult decat "cateva saptamani", poti angaja un avocat sa urgenteze. O cunostinta a stat aproape 1 an cu dovada reinoita luna de luna fiind in aceiasi situatie.
Permisul o sa fie suspendat 90 zile.

(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
Pai ultima data cand am vorbit cu politistul a spus ca dosarul s.a clasat si ca nu va dura un an cercetarea. Si eu am o ruda care si.a prelungit dovada timp de mai bine de un an asa ca am intrebat politistul daca voi pati la fel dar a raspuns ca nu. Sa inteleg ca nu voi primi mai putin de 3 luni suspendare?
Polițistul îți zice ce vrei sa auzi, mergi și interesează-te de starea dosarului. Dacă se clasa erai informat prin posta și trebuia sa te prezinți la politie.
Și nu, mai putin de 90 zile nu o sa fie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și dovada de circulație expirata mihaelageo98 mihaelageo98 Bună ziua in august 2019 am avut un accident de care am fost vinovata în urma căruia sa deschis o ancheta la politia rutiera Brăila, în timpul acestei ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis! ionescusorin11 ionescusorin11 Buna dimineata ! As dori sa va adresez o intrebare si sper sa ma ajutati cu un raspuns , In data de 08/07/2007 am acumulat 16 puncte de penalizare din cele 15 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Mario19@ Mario19@ Salut tuturor, acum 3 luni pe 26 august am avut viteza si am lovit o bordura care m-a proiectat in pom, m-au luat dureri de cap si cineva m-a dus la spital, ... (vezi toată discuția)