avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Litigiu de muncă: Nu ne-au fost plătite cheltuielile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Litigiu de muncă: Nu ne-au fost plătite cheltuielile de judecată, iar colegii se tem să pună în aplicare hotărârea judecătorească de frica repercusiunilor

eu impreuna cu 9 colegi am obtinut o sentinta definitiva ref.la drepturi salariale, si cheltuieli de judecata, fiind personal contractual.
colegii mei nu doresc sa puna in executare silita de frica repercursiunilor din partea conducerii , si pentru ca se va executa contul de salariu si nici salariile nu le vom mai primi.
ce pot face eu singura pentru a-mi putea recupera partea mea din suma care a fost platita avocatului si expertului.
am primit primele 2 transe 5% si 15 % anul acesta ar urma 25%,
dar pentru cheltuielile de judecata ma tem ca va interveni termenul de prescriptie
multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:12, 19 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescripția intervine după împlinirea a 3 ani de la data pronunțării sentinței.
sentinta a fost pronuntata de curtea de apel pe 6 iunie 2018, dar daca institutia refuza sa plateasca si tot da raspunsuri ca nu are bani alocati pentru sentinte pe drepturi salariale ce este de facut?
multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să apelați la un executor judecătoresc.
am vrut să fac acest lucru dar doamna director a chemat toți colegii și le-a dat să semneze un proces verbal prin care înțeleg că nu-și vor mai primi salariile din cauza executării silite a conturilor de salariu și aceștia ,adică colegii să se îndrepte împotriva mea.
până acum colegii s-au purtat civilizat
și nu mi-au creat probleme.
nu știu ce se va întâmpla după ce executarea conturilor se va face.
nu știu cu drept conducerea a început deja să mă hărțuiască.
trebuie pe de o parte să-mi apăr drepturile și pe de altă parte să fac față abuzului de neimaginat din partea conducerii
vă mulțumesc,
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu valoreaza absolut nimic acea hartie semnata de colegi. Discutati in continuare cu avocatul dvs si puneti hotararea in executare. Daca institutia nu are bani pentru drepturi salariale, are bunuri. Oricum, executarea drepturilor salariale se face cu prioritate. Nici macar nu sunt incidente prevederile in care se specifica ca ar trebui ca un creditor sa astepte 6 luni. Deci cu incredere, puneti hotararea in executare. Daca va hartuiesc colegii si va cauzeaza probleme, apelati tot la avocat.

Alte discuții în legătură

Ce pot face? - executare silita a angajatorului dar pentru alte drepturi codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa ... (vezi toată discuția)