avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Parcare/Drept libera circulatie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Parcare/Drept libera circulatie

Buna ziua,
Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au construit case cu garaj isi imagineaza ca si-au cumparat si o bucata de strada ...)
Q2: Ce optiuni am daca masina imi este blocata intentionat prin parcarea unei masini in fata si una in spate la distanta atat de mica incat nu mai exista posibilitatea fizica de a efectua manevra de plecare de pe loc (ingradirea in mod intentionat a dreptului de libera circulatie pe drumurile publice).
Cu respect,
Cristian P.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:31, 9 Noiembrie 2019
sunati la politia locala, cei care v-au blocat primesc amenda si primiti si dvs ca ati blocat accesul in garaj.
Dvs puteti parca pe domeniul public unde va e permis si unde nu incurcati intreri/ iesiri din ale locuri- garaje, stradute.. etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru implicare în discuție.
Puteti sa-mi spuneti care sunt articolele de lege sau hotărâri locale care reglementează speța cu garajul?
(nu inteleg de cand are garajul un statut special? A avea sau nu garaj e doar o optiune individuală, iti faci sau nu. De cand pune stăpânire garajul si pe drumul public?)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi dau seama, intrebati serios ? Nu credeti ca daca tot si-a facut/ cumparat garaj, trebuie sa poata sa il si foloseasca ?
Art. 143 Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru circulaţia vehiculelor Reguli de circulaţie
Reguli pentru circulaţia vehiculelor
Art. 143
Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia Staţionarea interzisă şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;

c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

e) în pante şi în rampe;

f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia Staţionare alternantă, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia Zona de staţionare cu durată limitată peste durata stabilită.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea spaþiului public mariusmarian68 mariusmarian68 Bună ziua! Am un garaj, cumpărat în urmă cu câţiva ani. Din garaj sunt doi metri până la stradă. Deseori, câte o persoană îşi lasă maşina ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vecinul din fata casei părinților mei chiar dacă ... georgiana30 georgiana30 Bună seara. Vecinul din fata casei părinților mei chiar dacă are curte tine masina parcata în fata porții paralel cu strada,pe partea stânga a drumului ... (vezi toată discuția)