avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecinul mi-a otrăvit câinele. Cui aș putea să mă ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecinul mi-a otrăvit câinele. Cui aș putea să mă adresez?

in urma cu opt ani de ziua mea mi-am luat un catel de rasa, rottweiler,l-am indragit, i-am facut carnet, toate vaccinurile,microcipat, inregistrat la politie, dresat.nu a muscat niciodata pe nimeni, nu era agresiv, il plimbam in lesa si cu botnita cum cere legea.acasa avea locul lui la cotet in tarc amenajat inalt de 2,5metri , incuiat si asigurat.

acum in urma cu o saptamana am avut o discutie cu un vecin pe motiv ca nu as vrea sa-l las sa se racordeze la bransamentul meu de gaze.la doua zile am observat cum cainele nu mai manca si facea spume la gura. am chemat imediat doctorul veterinar care mi-a confirmat faptul ca a fost otravit,dar nu-mi poate da o dovada in sensul acesta.i-am facut tratament doua zile , dar...zadarnic, cainele murind in chinuri groaznice.

precizez ca la cusca cainelui nu putea ajunge nimeni altcineva in afara de acest vecin sau cineva din familia lui (sotia) , cotetul fiind aproape de gardul meu dintre noi, iar alti vecini nu am pe cateva zeci de metri. dimineata de suparare am indraznit sa-l intreb ce a avut cu un animal nevinovat inchis in cusca lui, iar el m-a luat la misto, la injuraturi ca as fi nebun, ca nu pot sa dovedesc ce afirm, samd.

as vrea sa stiu ce pot face in situatia asta , nu mi-e bine deloc si as vrea sa se faca intr-un fel dreptate, este tarziu?e de competenta politiei? nu stiu, dar n-as vrea sa las situatia asa, acest caine nevinovat pot spune ca chiar facea parte din familie,cine are un animal de companie cred ca ma poate intelege. multumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tudor_11 , utilizator 14:41, 11 Noiembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
deocamdata, depuneti o plangere la politie.
Cainelui trebuia sa i se faca necropsie pt a se stabili exact cauza mortii.
Da, indiciile arata ca a fost otravit insa pentru a se dovedi cine l-a otravit este complicat daca nu exista probe.
Nici politia nu cred ca se va implica prea tare in acest caz desi fapta constituie infractiune daca a fost otravit cu intentie.
Trebuie stabilit si unde a mancat ceva otravit, precum si, in cat timp a murit de la momentul otravirii pentru a se stabili clar o situatie de fapt.
Fara necropsie nu aveti proba certa ca a fost otravit desi exista indicii clare in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a detine document legal care sa ateste eventuala otravire apelati la cabinet veterinar pentru necropsie ,prelevare probe si analiza continut gastric si sange
Problema dureroasa pentru dv consta in acea ca in lipsa unor probe concrete nu puteti dovedi autorul
Daca aveati camere supraveghere...
Pe viitor,,protejati cainele,realizand protectie de jur imprejurul custii inclusiv la nivelul tavanului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveati camere de supraveghere se putea observa cand a aruncat otrava. Deci cat de repede montati camere serioase. Exista si sisteme care monitorizează ce trece peste gard - un fel camp prin care daca trece ceva sunteti alertati. Mergeti cu cainele la analize toxicologice - de fapt trebuie prelevate mostre din diversele organe ale lui si trimise la analiza. Functie de otrava sunt sau nu sanse de a dovedi.
Va multumesc ptr.raspunsuri,m-au ajutat...sa-mi fac o idee.dreptatea rămâne în mână Domnului din aceste precizari.noi suntem în provincie,câinele trebuia îngropat ca l năpadeau mustele si era destul de masiv,peste 50 kg.ne-intrevazand nici o cale legala de a-mi cauta dreptatea. Cat despre camere...mi-am luat caine de paza sa-mi pazeasca si sa-mi apere casa si proprietatea,apoi daca imi pun camere sa-mi pazeasca cainele atunci...pun camerele sa-mi supravegheze casa si nu ne mai luam câini,ii dam la azil ptr.pantofi sau ii exportăm în china.cam nașpa situația asta,inca acum vecinul ne-avand ce-i face ma amenința că l-am calomniat.suntem de tot rasul-plansul.inca odata mii de multumiri

Daca aveati camere de supraveghere se putea observa cand a aruncat otrava. Deci cat de repede montati camere serioase. Exista si sisteme care monitorizează ce trece peste gard - un fel camp prin care daca trece ceva sunteti alertati. Mergeti cu cainele la analize toxicologice - de fapt trebuie prelevate mostre din diversele organe ale lui si trimise la analiza. Functie de otrava sunt sau nu sanse de a dovedi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câine otrăvit, îi pot face dreptate? _Andra_ _Andra_ Buna seara,nu stiu fix care vecin dar unul dintre ei tot imi otrăvește câinii...ei sunt în curte și le aruncă peste gard și nu mi se pare corect chestia ... (vezi toată discuția)
Caine otravit ContSters161008 ContSters161008 buna ziua as vrea unele pareri si informatii intr o problema cu un vecin care dureaza de cativa ani,probleme la care am primit unele raspunsuri pe ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)