avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil pe numele copilului minor 4 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil pe numele copilului minor 4 ani

Buna ziua . Sunt casatorit si avem un copil de 4 ani .Am cumparat un teren pe care urmeaza sa construiesc o casa , acest teren este cumparat pe numele mamei mele . Intrebarea mea este : ,,pot sa trec acest teren pe numele copilului ,daca am datorii ce se poate intampla cu terenul ,si ce drepturi mai avem eu si sotia la acel teren "? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:23, 9 Noiembrie 2019
Terenul fiind exclusiv al mamei, ea în calitate de proprietar are tot dreptul de proprietate la teren.
Dumneavoastră și cu soția nu aveți nici un drept de proprietatea asupra terenului.

Care teren vreți să treceți pe numele copilului, dacă în prezent nu aveți în proprietate nici un teren`?

Și dacă ați avea un teren, copilul trebuie sa dispună de contravaloarea terenului, și plata trebuie procesata prin depunerea banilor în contul dvs bancar.

Altfel nu este V/C, ci o donație mascată care poate fi oricând atacată la judecătorie, și anulată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc pt raspuns . Am uitat sa specific faptul ca eu am platit terenul si am acceptat sa il trec pe numele mamei ,deoarece eu am fost plecat din tara ... Am o relatie bunicica cu mama ,deci nu asi crede ca acum nu recunoaste ca eu am cumparat terenul.multumesc

Andei2 a scris:

Buna ziua . Sunt casatorit si avem un copil de 4 ani .Am cumparat un teren pe care urmeaza sa construiesc o casa , acest teren este cumparat pe numele mamei mele . Intrebarea mea este : ,,pot sa trec acest teren pe numele copilului ,daca am datorii ce se poate intampla cu terenul ,si ce drepturi mai avem eu si sotia la acel teren "? Multumesc

Mai aveți frați/surori`?

Copilul find atât de mic, nu are de unde sa aibă bani pentru a achita contravaloarea terenului bunicii sale.

Vânzarea/Cumpărarea se poate efectua doar cu plata integrala a terenului într-un cont bancar al bunicii minorului.

Singura posibilitate este ca bunica să-i doneze terenul nepotului. Acesta contract de donație ar fi un act legal.

Dar dacă mai aveți frați/surori, aceștia ar putea ataca actul de donație după moartea mamei dumneavoastră.

Nu aveți nici un drept asupra terenului dumneavoastră cu soția, proprietar în prezent va este mama.

În cazul că bunica va dona terenul nepotului, iarăși nu veți avea nici un drept dumneavoastră cu soția asupra terenului.
Copilul când va fi major și se va însura, împreună cu soția lui, vă pot evacua din casa lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii ... Adelina Z Adelina Z Bună ziua, Aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii mele de 15 ani și în ce condiții. Sunt căsătorită, fără copii și mai am un frate ... (vezi toată discuția)
Transmitere dr. de proprietate bunici-nepoata donatie sau cvc PDMadalina PDMadalina Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra cu privire la urmatoarea speta: Bunicii mei, ambii in viata, detin un imobil in care locuiesc mama si ... (vezi toată discuția)
Drept la propret. abrassu abrassu Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa ... (vezi toată discuția)