Am nevoie de ajutorul dumneavoastra cu privire la urmatoarea speta:
Bunicii mei, ambii in viata, detin un imobil in care locuiesc mama si matusa mea, ambele si singurele fiice. In prezent imobilul in care locuiesc acestea este in renovare din fondurile mele personale.
Doresc sa gasesc cea mai buna varianta ce nu poate fi atacata in instanta, de catre fratele meu vitreg, ce poate veni ulterior, cernad parte din rezerva succesorala.
ce este de facut in aceasta situatie, avand acordul tuturor pentru a-mi oferi bunicii mei drpetul de proprietate asupra imobilului respectiv?
Contract de donatie cu sarcina intretinerii si declaratia celorlati membrii ai familiei (mama, matusa si frate) de renuntate la dreptul cuvenit?
Sau contract de vanzare-cumparare?
Contractul de V/C reprezintă donație mascată dacă nu este achitată suma reală prin cont bancar.
Cel mai sigur este să vă facă contract de întreținere la notar, ca în schimbul întreținerii să vă ramână bunurile deținute.
Donația și contractul de V/C care este fictiv fără chitanță de la bancă că ați achitat contravaloarea, pot fi atacate în instanță.
Nu aveți nevoie de acordul nimănui, dacă proprietari sunt doar bunicii, ceilalți n-au nimic deocamdată din acea casă.
Bunicii fac ce vor cu proprietățile lor, fără să ceară aprobare de la nimeni.
Mostenire nepot
gesica
Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)