avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Riscul adjudecatarului
Discuție deschisă în Executare silită

Riscul adjudecatarului

Se aplica art.724 NCPC cu privire la tertul adjudecatar (numit astfel la art.777), care a intabulat imobilul definitiv și care e de bună credinta (nu era notat nimic in C.F. la momentul intabularii) ? Exista vreo hotarare a unei instante care protejeaza adjudecatarul în urma întoarcerii executării?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
kukuk, utilizator
Buna ziua,

Da, se aplica. Potrivit art. 777 C.proc.civ, adjudecatarul este protejat impotriva unei intoarceri a executarii silite, afara de cazul cand se dovedeste o frauda a acestuia.

In situatia in care se dispune intoarcerea executarii silite si nu se dovedeste existenta unei fraude din partea adjudecatarului, potrivit art. 857 alin. (3) C.proc.civ. creditorii isi vor putea realiza drepturile exclusiv din pretul obtinut din valorificarea imobilului in cadrul procedurii de licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament executat silit Cristian.gdc Cristian.gdc Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament de la o doamna care la randul ei l.a cumparat la o licitatie acum 7 luni. Pot aparea probleme dupa aceasta achizitie? ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil cu sarcini la licitatie publica Lentian Lentian Buna ziua, In data de 18 08.2015 am participat la o licitatie publica si am fost declarat adjudecatarul uni apartamanent. Am platit in termen pretul integral ... (vezi toată discuția)