avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... control financiar contabil la asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

control financiar contabil la asociatiile de proprietari

comp de indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei trebuie sa efectueze control financia contabil la asociatia de proprietari la solutionare organelor de urmarire penala intr un proces penal???
Cel mai recent răspuns: Nynok , utilizator 13:19, 24 Noiembrie 2019
Este posibil.dar, de regula, se efectueaza expertiza judiciara tehnico-contabila daca exista un dosar penal sau...oricum.se va face daca se cauta a se obtine mijloace de proba in procesul penal.
Depinde si de probe...
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
conform art10(3)- comp indrumare efectueaza control financiar contabil la cererea proprietarilor sau din oficiu, deci nu la cererea organelor de urmarire penala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal .conform disp L nr 19/2018 servciul din primarie poate exercita control asupra activitatii asociatieid e proprietari
Dar in multe servicii inspectorii sunt specializati strict pe legislatia in domeniul asociatiilor de proprietari si nu detin autoritatea sa execute expertize financiar contabile
In instanta concludente sunt concluziile expertizelor financiar contabile executate de catre persoane specializate autorizate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

In absolut toate cazurile, compartimentul despre care vorbiti nu executa astfel de lucrari pentru ca, in primul rand nu este abilitat sa faca asa ceva, apoi, rezultatul acestor verificari nu este recunoscut de catre nimeni.
Vedeti ce scrie si dl. avocat CLAUDIU LASCOSCHI.
Daca este nevoie de un asemenea control/verificare/expertiza, acesta se poate face, la dispozitia instantelor de judecata, de catre experti autorizati aflati la dispozitia acesteeia, la cererea celor interesati. Raportul privind rezultatul verificarii este depus la dosarul cauzei iar instanta va tine cont de rezultatul respectiv. Costurile expertizei vor fi suportate, de obicei, de catre cel care solicita expertiza, sau cum hotaraste instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau , dar legea nr. 196/2018 art 10 alin. 4 precizeaza ca pot excercita un control asupra activitatii financiar - contabile din cadrul asociatiilor de proprietari din oficiu sau la solicitarea unui a sau mai multi proprietari .
Ca nu se fac asemenea controale , este cu totul altceva si vina o poarta zic eu primarul unde incarca alte posturi din primarie .
Ar fi bine venita o asemenea verificare pentru ca se poate sti care este situatia financiar - contabil din asociatie ca apoi sa soliciti un audit extern , stiu ca la multi nu le convine un asemenea control !

Alte discuții în legătură

Verificare liste plata rrm012001 rrm012001 Vin si eu cu o intrebare. Cine poate sa controleze din punct de vedere financiar asociatia de locatari ? Listele de intretinere fata de alte blocuri sunt mai ... (vezi toată discuția)
Control asociatie Argi76 Argi76 daca platesc un contabil autorizat sa faca control la asociatie pe 3 ani ,mai trebuie semnaturi de la oameni ? (sunt mutat de 1an in bloc) (vezi toată discuția)
Expertiză cornel1592 cornel1592 Unde pot solicită și cum se procedează pentru a se putea efectua o expertiză contabilă_ audit, cu obiect verificarea în totalitate a gestiuni ... (vezi toată discuția)