avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa stiu daca exista temei juridic intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa stiu daca exista temei juridic intr-o problema pe care o am cu tatal meu

Buna ziua! De ceva timp am o problema cu tatal meu si m-am gandit la moduri in care sa o rezolv. Vreau sa precizez ca sunt majora, am 21 de ani, studenta. De la 14 ani, tatal meu mi-a neglijat cresterea, a divortat de mama, a plecat cu o alta femeie. La doi ani s-a intors acasa si de atunci a inceput scandalul. Am fost studenta la o facultate inainte si a trebuit sa renunt din motive personale si sa ma intorc acasa. Anul acesta m-am inscris la mine in oras la facultate. Tin sa precizez ca rezultatele mele la scoala au fost mereu foarte bune, am dat examene de limba straina, am luat bacul cu note foarte mari, am intrat la fara taxa la prima facultate si am avut o singura restanta. Am avut un iubit cu care nu mai tin legatura decat ocazional si pe care tata nu il placea (din motive pe care nu le cunosc). De cand am venit acasa ma jigneste, ma face prostituata, ma acuza de consum de droguri si alcool. A spus si persoanelor din cercul lui de prieteni si rudelor ca sunt o droagat si o alcoolica. L-am rugat sa imi faca analize pentru a dovedi ca nu sunt consumatoare, dar refuza, m-a dat afara din casa fara telefon, acte sau bani fiind nevoita sa dorm pe strazi pentru ca nu am avut la cine apela, a fost violent in mai multe dati fata de mine si mama mea. Cand m-a dat afara am folosit netul de la biblioteca pentru a apela la prieteni, iar acestia mi-au spus ca nu ma pot ajuta deoarece tatal meu i-a cautat ingrijorat pentru ca eu am fugit de acasa si nu da de mine, mi-a sunat rudele sa le spuna sa nu ma primeasca la ei si i-a dat mesaje fostului iubit pentru a-l ameninta crezand ca sunt cu el. A amenintat si familia acestuia. A facut pe toata lumea sa creada ca eu am o problema si ca trebuiesc internata intr-un centru pentru probleme cu drogurile si alcoolul desi eu nu consum droguri, iar alcool beau ocazional la cate o petrecere in cantitati foarte mici (un pahar, maxim doua). Mi-am cerut actele de la el, insa a refuzat sa mi le dea. Dupa o saptamana de trait pe strada, m-a contactat sa vin acasa spunand ca pot sa observ foarte bine ca sunt dependenta de el si mama si ca va trebui sa stau in casa lor si sa ma supun.
Mama nu are niciun cuvant de spus deoarece ii e frica de el sa nu il piarda iar sau sa o raneasca cumva. Mereu cand discut cu ea imi da mie dreptate, iar cand este si el de fata, zice ca el e cel care are dreptate. Am incercat sa mergem si la psiholog, insa el refuza sa se prezinte. Ma invinovateste pe mine ca din cauza faptului ca am renuntat la prima facultate si din cauza comportamentului meu "depravat", boala mamei mele (diabetul) se agraveaza si o omoara.
As vrea sa stiu ce rezolvare as putea gasi la aceasta problema.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
RoxanaCristescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:16, 11 Noiembrie 2019
Buna ziua,
In ce oras locuiti?
Mai sunteti studenta?
Casa apartine ambilor parinti sau doar unuia?
Mai sunt studenta. Acum sunt in anul 1 la facultate. Anul trecut am fost studenta in alt oras, iar acum m-am reinscris la facultatea din orasul meu. Casa apartine ambilor parinti.

gi-jane2, moderator
Atunci va puteti caza la camin si solicita ambilor parinti, prin instanta, pensie de intretinere, pensie alimentara, pe toata durata studiilor, dar sa nu depasiti varsta de 26 de ani.
Mama poate solicita divortul ( poate se v-a schimba daca vede ca mama dvs. doreste asta ...) si partajarea casei.-
Acum am recitit mai atent-Daca deja sunt divortati sa ceara doar partajul
Apoi poate vinde partea ce-i revine si muta in alta parte...
Detalii despre actiunea in instanta
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns!

gi-jane2, moderator
Poate va ajuta un avocat cu un model de cerere de chemare in instanta.
Plus ca, daca va sustine mama, puteti chema Politia daca mai incearca sa va alunge din casa ( casa fiind a ambilor parinti nu poate hotarâ singur sa va alunge).
Discutati cu mama dvs. sa va sprijine, ca nu merita sa piarda relatia cu dvs. din cauza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a ... anonim0911 anonim0911 Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a obtine custodie toatala asupra unui bebelus de 4 luni in cazul unui divort? Mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Studentă dată afară din casă de un tată violent: există vreo posibilitate legală să mai stea în casă până strânge bani de chirie? JDustin JDustin Bună seară, iubita mea are 20 de ani și tatăl ei a dat-o afară din casă. Ea este studentă anul 1, tatăl ei este un animal, i-a spus in nenumărate ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)