avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie crestere copil

Buna seara. Pot bebeficia de concediu crestere copil si indemnizatie in conditiile in care am ramas insarcinata (fiind o sarcina cu probleme) si voi lua concediu maternal de risc de la 2 luni de sarcina. Voi face 13 luni de munca abia in luna nasterii. Se va lua in calcul concediul maternal de risc pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie de crestere copil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 12 Noiembrie 2019
Perioada de concediu de risc maternal intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Muktumesc pentru raspuns. Deci inseamna ca voi putea ajunge sa am 12 luni de munca, chiar daca mi voi lua acest concediu maternal de risc. Este acelasi caz si daca as beneficia de concediu medical normal?

Cornel Vasile a scris:

Perioada de concediu de risc maternal intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului.

Este acelasi caz si daca ati beneficia de concediu medical normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si concediul medical in timpul sarcinii C.Geta C.Geta buna seara.sunt angajata din 01.09.2012.sunt insarcinata in 22 de saptamani.am 74 zile de cm pentru ca am o sarcina cu pb.nu ma incadrez in cele minim 90 zile ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal, indemnizatia de crestere copil angela87 angela87 sunt insarcinata in 14 saptamani vreau sa intru in concediu de risc maternal ca nu ma simt foarte bn... am la locul de munca 7 luni de la angajare exista ... (vezi toată discuția)