avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasarea in interes de servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasarea in interes de servici

Buna ziua,

Daca am o deplasare in interes de servici pentru mai multe zile si la tur/retur trec prin orasul in care e locata si firma unde imi desfasor activitatea, cum se calculeaza diurna? Ora de plecare de acasa sau de la firma mea (mai e si cazul ca las masina la firma si iau avionul)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: t_ovi2002 , utilizator 13:43, 14 Noiembrie 2019
Deplasarea se face cu masina sau cu avionul ?
Cu masina 40km până la aeroport după care cu avionul.
1. deplasarea in tara

Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.

2. deplasarea in strainatate
Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.

3. Dispozitiile de mai sus sunt aplicate in sectorul bugetar si recomandate in sectorul privat.
ok, si daca e 1,5 ore cu masina pana la aeroport pe un sens, dupa care avion + retur, se calculeaza de la plecarea de acasa sau de la aeroport?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delagatie sambata si duminica anghelnicole anghelnicole Buna ziua de ceva timp port dscutii cu departamentu resurse umane pe urmatoarea tema si vreau sa fiu cat mai convinsa ca se aplica legea eu plec in ... (vezi toată discuția)
Calcul perioada de acordare diurna deplasari interne crinadum crinadum Buna ziua tuturor, As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste calculul diurnei pentru deplasari interne cand acestea se fac cu avionul. Departamentul ... (vezi toată discuția)
Deplasare avans giuglea giuglea Un salariat pleaca indelegatie in strainatate 2 saptamani.Cat ii pot da avans pt deplasare tinand cont ca va sta 2 saptamni ? (vezi toată discuția)