Daca am o deplasare in interes de servici pentru mai multe zile si la tur/retur trec prin orasul in care e locata si firma unde imi desfasor activitatea, cum se calculeaza diurna? Ora de plecare de acasa sau de la firma mea (mai e si cazul ca las masina la firma si iau avionul)?
Multumesc.
Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.
2. deplasarea in strainatate
Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.
3. Dispozitiile de mai sus sunt aplicate in sectorul bugetar si recomandate in sectorul privat.
ok, si daca e 1,5 ore cu masina pana la aeroport pe un sens, dupa care avion + retur, se calculeaza de la plecarea de acasa sau de la aeroport?
Multumesc.