avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... GDPR si cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

GDPR si cartea de imobil

Am avut conflicte cu sefa de scara si inca am, mi s-a spus de la asociatie ca trebuie sa ma trec in cartea de imobil care este la aceasta. Pot face ceva cu aceasta noua lege a GDPR ?(Conflicte: sefa scarii este trecuta in minus cu o persoana si nu cred ca este o lege pentru asa ceva, si-a facut o constructie neautorizata in fata usii fiind la parter, are cheie de la boxa si uscator numai ea, este ca si cum le detine numai ea si refuza sa dea la altcineva cheie). As putea sa fac o cerere scrisa catre presedinte sa fiu inscris in cartea de imobil(apartamentul este pe numele tatalui meu) ? Chiar nu as vrea sa dau datele cu caracter personal unei asazise "sefe de scara".
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Florin123123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin123123 , utilizator 08:59, 17 Noiembrie 2019
Cartea d eimobil reprezinta un document cu regim special la care au acces un numar restrans de persoane din cadrul asociatieid e proprietari si autoritatea politiei
Aspectele precizate de dv respectiv nedeclarare pnumar real locatari,acces exclusiv la boxa si uscator sunt probleme care daca in condominiu exista presedinte care stapaneste dispozitiile in vigoare le poate solutiona foarte usor
Conform dispozitii in domeniu,in cartea de imobil obligatoriu se consemneaza orice persoana care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in condominiu
datele de identificare locatari se consemneaza de catre persoana special mandatata sa faca consemnai si actualizari in cartea de imobil
Clarificati cu presedintele de asociatie cine raspunde de cartea de imobil
Daca responsabil cu cartea de imobil este "sefa de scara",nu aveti ce face si aveti obligatia sa va conformati
Da, as vrea sa dau informatiile dar vreau sa stiu ce date pot da conform protocolului GDPR. Nu as vrea sa fac reclamatie ca asociatia nu are acest protocol, vreau doar sa rezolv problemele mentionate si sa fie totul legal. Si ce pot patii daca nu ma inscriu in cartea de imobil ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Florin123123, utilizator
Faza cu protocolul nr ar fi chiar de competenta dvs.
Dicutam de una si dvs. sariti la protocol - care de fapt este un Regulament al UE din 2016...
In fine, sunt organe abilitate care sa constate respectarea / nerespectarea:
Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)
Deja este stabilit ca asociatiile de proprietari sun considerate operatori de prelucrarea datelor cu caracter, au destule obligatii in acest sens, dar v-am spus - va depasiti atributiile de locuitor la bloc. Sunteti suparat, dar observam ca supararea dvs. provine din cu totul alte motive.
Este absolut necesar sa va prezentati la responsabilul Cartii de imobil pentru a va inscrie datele personale - chiar daca sunteti "stricat la gat" cu dansa.
Da, sar la protocol pentru ca aceasta persoana nu are nici o calificare, nu lucreaza la asociatie cu un contract si ce incredere as putea avea sa ii dau datele mele personale. Pot sa va dau si dumneavoastra datele mele, este la fel.
Stiu ca au multe obligatii cei de la asociatia de proprietari dar as vrea sa fie corecti. Si da, normal sa fiu suparat daca sefa scarii detine controlul la spatiile care sunt la comun. Nu mi se pare normal sa imi zica ca ea sta de 40 de ani in bloc si nu vrea sa imi dea cheie de acolo ca este al ei. Acum doua zile a pus afis ca cei care nu sunt inscrisi in cartea de imobil vor primi amenda de la politia locala (baiatul ei lucreaza la politia locala). Am tot cautat raspunsuri dar nu gasesc... Daca stiti dumneavoastra ce se poate intampla daca nu ma inscriu in cartea de imobil va rog sa imi spuneti. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Florin123123, utilizator

Florin123123,

Ati folosit termenul de "sefa scarii" referidu-va la presedintele asociatiei de proprietari sau aceasta persoana isi aroga aceasta titulatura?
Daca este vorba chiar de presedinte atunci urmati sfaturile ce le-ai primit deja si adresati-va compartimentului din cadrul primariei care se ocupa de asociatiile de proprietar. Dar, mai intai, oferiti toate datele cerute conform legii ptr. completarea cartii de imobil persoanei care se ocupa de treaba asta. Ptr. a nu avea dubii, cereti sa va arate o pagina din cartea de imobil si vedeti acolo in capul de table ce rubrici sunt. Cu alte cuvinte ce date trebuiesc completate acolo. Simplu.
Eu zic sa depasiti faza cu cartea de imobil pentru a nu putea cineva sa va arate cu degetul ca nu sunteti dvs. corect.
Dupa ce ati rezolvat toate astea luati-o la intrebari pe doamna "sefa de scara" ptr. ilegalitatea de a administra de capul ei acele spatii commune. Aici puteti cere sprijinul primariei daca doamna nu rezoneaza cu lege 196/2018.
Mult success!

Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. la mine la bloc. bloc de propietari, 3 scari. nu ... gerhardt gerhardt buna seara. La mine la bloc. Bloc de propietari, 3 scari. nu sunt departajate. Noi stam la scara 1 si acum 7 ani am luat cu consintamintul administratie de ... (vezi toată discuția)
Access boxa comuna la bloc apophis2012 apophis2012 Buna seara! Situatia este urmatoarea pentru blocul la care locuiesc in calitate de proprietar al unui apartament: blocul are 4 scari, la fiecare scara de bloc ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)