avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... GDPR si cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

GDPR si cartea de imobil

Am avut conflicte cu sefa de scara si inca am, mi s-a spus de la asociatie ca trebuie sa ma trec in cartea de imobil care este la aceasta. Pot face ceva cu aceasta noua lege a GDPR ?(Conflicte: sefa scarii este trecuta in minus cu o persoana si nu cred ca este o lege pentru asa ceva, si-a facut o constructie neautorizata in fata usii fiind la parter, are cheie de la boxa si uscator numai ea, este ca si cum le detine numai ea si refuza sa dea la altcineva cheie). As putea sa fac o cerere scrisa catre presedinte sa fiu inscris in cartea de imobil(apartamentul este pe numele tatalui meu) ? Chiar nu as vrea sa dau datele cu caracter personal unei asazise "sefe de scara".
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Florin123123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin123123 , utilizator 08:59, 17 Noiembrie 2019
Stiti ce se intampla - am mai spus, sunt dioua situatii diferite:
- detinatorul cartii de imobil nu tre'sa aiba o pregatire nemaipomenita, sa fie absolvent de nush ce studii; trebuie sa fie o persoana recunoscuta in colectivittea respectiva si mai ales, Cartea de imobil sa-i fie inmanata de catre sectia de politie din zona, astfel incat, chiar pe prima pagina din interior este scris acest lucru, cu semnatura comandantului sectiei, precum si stampila (asa este la mine); este necesar sa va prezentati la dansa - nu sefa de scara - nu este o asa functie in cadrul as. prop., ci responsabila cartii de imobil, va treceti cu datele acolo si cu asta sunteti in regula in fata unui control al organelor de politie efectuat la blocul dvs.;
- a doua chestiune este ce-a cu ocuparea abuziva a unor spatii de folosinta comuna, in care da, aveti dreptate; aici rezolvarea apartine proprietarilor din bloc/scara, discutati si hotarati; se poate informa si conducerea asociatiei de proprietari pentru punerea lucrurilor in legalitate;
Succes!

Adam Grecu a scris:

- detinatorul cartii de imobil nu tre'sa aiba o pregatire nemaipomenita, sa fie absolvent de nush ce studii; trebuie sa fie o persoana recunoscuta in colectivittea respectiva!

Adica este vorba chiar de presedinte cum zice in L.196/2018 art.57(i) si aveti dreptate ca nu trebuie sa fie nu stiu ce somitate ca sa poata completa cateva rubrici in cartea de imobil.
De aceea l-am intrebat pe Florin123123 daca nu cumva doamna in cauza este chiar presedintele asociatiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
gigiz, utilizator
Aceasta doamna nu este presedintele asociatiei, este o persoana din bloc. Au venit cei de la asociatie acum cateva zile si a discutat cu doamna si i-a zis sa imi dea si mie o cheiede la uscator. M-am inalnit cu doamna ieri si am intrebat cand imi da o cheie... Si ea mi-a zis ca nu imi da nici o cheie ca cei de la parter au mai multe drepturi. Am sa fac o cerere scrisa catre presedintele asociatiei. Stiu ca trebuie sa imi raspunda in 10 zile de la primire dar nu avand in vedere ca nu am avut niciodata probleme la asociatie si am doar cateva luni de cand m-am mutat nu situ cum ar trebuie sa fie aceasta cerere...sau ce ar trebui sa scriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. la mine la bloc. bloc de propietari, 3 scari. nu ... gerhardt gerhardt buna seara. La mine la bloc. Bloc de propietari, 3 scari. nu sunt departajate. Noi stam la scara 1 si acum 7 ani am luat cu consintamintul administratie de ... (vezi toată discuția)
Access boxa comuna la bloc apophis2012 apophis2012 Buna seara! Situatia este urmatoarea pentru blocul la care locuiesc in calitate de proprietar al unui apartament: blocul are 4 scari, la fiecare scara de bloc ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)