avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere

Bună ziua. Eu am o situație mai delicata. Sunt angajata pe perioada determinata(pana în 30 noiembrie) și sunt însărcinată în 17 săptămâni. Sarcina mea este cu risc și de o săptămână am concediu de risc, iar angajatorul mi-a spus ca de luna viitoare o sa fiu preluata de casa de asigurări de sănătate, doar ca de la casa de asigurări de sănătate mi s-a zis ca nu pot fi preluata de dânșii din concediu de risc. Deci, din 30 noiembrie pana când pot sa întru în concediu de creștere copil o sa rămân fără niciun venit și nu o sa fiu încadrată pe nicio firma. Întrebările mele sunt urmatoatele: dacă între 30 noiembrie și 31 ianuarie nu o sa am niciun venit, de la începutul lui februarie pot beneficia de concediu prenatal?
Și dacă în perioada asta nu o sa înregistrez niciun venit o sa pot beneficia de indemnizație dacă am 13 luni lucrate în ultimii 2 ani?
Va mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 13 Noiembrie 2019
In ultimii 2 ani , anteriori datei de 30 noiembrie , ce statut ati avut ? ... De exemplu, angajata , de la... pana la ..., casnica , etc.
Am fost angajata din 06.11.2018 pana în 30.11.2019 pe 2 firme, iar de născut ar trebui sa nasc prin 16 aprilie 2020.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Anamaria16, utilizator
mai 2018 - aprilie 2020 este perioada eligibila pentru CCC

perioada acoperita : noiembrie 2018 - noiembrie 2019 (total 13 luni) .... situatie care va da dreptul sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata in 6 luni si ultimele 2 saptamani am avut concediu ... MIoanaA MIoanaA Sunt insarcinata in 6 luni si ultimele 2 saptamani am avut concediu medical cu risc de sarcina. In ultimii 2 ani in Tara sau UE am doar 11 luni lucrate farà ... (vezi toată discuția)
Ccc Ncs30 Ncs30 Voi beneficia de CCC daca sotia nu munceste?este insarcinata cam in 3 saptamani si va naste undeva in septembrie2020..eu am un nou loc de munca in tara de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata ... FLORIN177 FLORIN177 Buna ziua!Am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata in 5 luni( trebuie sa nasca la mijlocul lunii mai) a lucrat pana in 30 noiembrie 2021, timp ... (vezi toată discuția)