avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Exista Consiliere Juridică gratuită pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Exista Consiliere Juridică gratuită pentru persoanele cu dizabilități?

Dacă există aș dori să i-au legaura cu un ONG in vederea unei consilierii juridice. Aștept mesaj pe
adresa mea de email: cretujanmarian@gmail.com, cu locația unde mă pot adresa pentru consiliere, eventual aștept păreri/sfaturi aici pe forum ce le pot fi de folos și altor persoane.
(Eu Locuiesc in București, sectorul 1),, Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:10, 3 Decembrie 2019
conform Legii 51 / 1995 un ONG NU poate legal sa dea consiliere juridica, e de-a dreptul INFRACTIUNE. Consiliere juridica propriu=zisa va poate da o forma de exercitare a profesiei de avocat. Un ONG va poate da eventual ceva sfaturi practice prietenesti ./ colegiale, in masura in care prin natura lor nu constituie propriu-zis consiliere juridica
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Eu in postura in care mă aflu practic/financiar nu-mi permit costul consilierii juridice oferite de birourile de avocatura. Totuși ...ONG - rile care au site-uri web au adăugat în serviciile oferite și "consiliere juridică" să fie doar pentru a ne înșela și a ne folosi pentru a-și atrage foloase propri si fonduri europene.?
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Cretu Jan Marian, utilizator
semnalati care sunt alea... Barourile fac plangeri penale contra SRL sau altor persoane fizice sau juridice care nu sunt forma de exercitare a profesiei de avocat si ofera pt public servicii de consultanta juridica. De anult trecut exista text expres care arata ca tot ilegal este si daca la randul lor cei care se lauda ca ofera asa ceva sunt de fapt intermediari, adica contracteaza ei un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet juridic sub administrarea unui ong ContSters190673 ContSters190673 buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. in cadrul unui ONG se poate infiinta un cabinet juridic? daca da care este baza legala a ... (vezi toată discuția)
Un ong poate asigura asistena juridica membrilor sai ? negreanalina negreanalina Un ONG care are angajat consilier juridic, poate asigura consultanta si reprezentare juridica membrilor inscrisi in acel ONG , la solicitarea acestora . (vezi toată discuția)