avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

Buna ziua,socetatea are datorii destul de mari si nu mai putem face fata,suntem si in proces cu creditorii,ma gandeam sa declansam procedurile de insolventa la cererea noastra iar intrebarea este cum as putea sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 00:44, 4 Decembrie 2009
Studiati legea 85 / 2006 - insolventei si legea 31/1990 - societatilor comerciale si aflati raspunsul .
depuneti o cerere la tribunalul de unde apartineti si cereti trecerea in insolventa la cererea dvs, in termen de 30 de zile de al aparitia starii de insolventa
Legea 85/2006 - art 27, art 28 si 31.
Puteti sa faceti cererea ptr procedura generala - si declaratia de la art 28 lit h)(daca nu gresesc) - declaratie prin care solicitati reorganizarea.

Sunteti chiar obligat ca-n termen de 30 de zile de la aparitia starii de insolventa sa solicitati deschiderea procedurii, cum de altfel este penalizat, patromonial, si introducerea prematura a cererii de deschidere a procedurii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)
Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos pentru o societate comerciala mihaelaniciu mihaelaniciu intrebarea mea este daca pentru o societate comerciala, potrivit legii privind insolventa, este mai avantajos daca se face la cererea societatii sau daca este ... (vezi toată discuția)