rorica a scris:
Ideea e ca eu cu ea nu am contract
"romanica", da, dvs ati spus-o...
Incercati in primul rand sa discutati cu doamna respectiva si sa ii explicati ca daca nu va da actele, neavand contract cu dvs nu ii veti plati absolut nimic. Propuneti-i sa va dea actele si in schimb sa incheiati cu ea un contract (scris, bineinteles) in care sa recunoasteti munca prestata si sa conveniti un termen la care sa ii platiti suma datorata (cu mentionarea sumei).
Intrebarea e cum pot cere o amanare la fisc, o fac scrisa, ce sa scriu acolo ca sa nu fac rau nimanui.
Eu nu stiu sa se poata asa ceva. Puteti sa redactati o justificare in care sa mentionati situatia, dar trebuie mare grija de vreme ce relatia dvs cu contabila respectiva numai becuri rosii nu are in jurul ideii de evaziune fiscala...
Pentru suspendare am inteles ca trebuie sa nu mai am datorii la stat,nu e asa?
Cine v-a spus asta cred ca se referea la dizolvarea societatii. Suspendarea activitatii nu inseamna ca societatea dispare (sau ca nu mai plateste ce are de platit), deci nu prezinta relevanta. Numai la dizolvarea societatii se cere acordul creditorilor pentru stingerea pasivului (statul fiind si el creditor).
Apropo, suspendarea activitatii unei societati comerciale se face la registrul comertului, nu la fisc, asa ca nu la fisc trebuiau cerute informatii. Aveti aici lista de documente necesare:
[ link extern ]
oricum, nu am cum sa scap fara sa le dau spaga, asta mi-au sugerat...Romanica, ce sa facem!
Iar dvs ati si crezut? Pacat... asta cred ca e marea problema, dar asta e alta discutie.