avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pt nevăzător
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pt nevăzător

Bună seara. Sunt fiul unei nevăzătoare. In anul 2013 mama a operat sa o îngrozesc eu, dar nu am fost angajat nici de primăria de care aparținem. Am acest drept? Va mulțumesc. Vali.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:25, 15 Noiembrie 2019
In ce grad de handicap este incadrata? Totul depinde de gradul de incadrare.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
Fiind încadrată în gradul de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR, are dreptul la angajarea unui îngrijitor cu carte de muncă.

Mergeți la Primăria unde domiciliați la biroul de ASISTENȚĂ SOCIALĂ, și depuneți cerere de angajare cu carte de muncă.
Anexați la cerere și o copie xerox a CERTIFICATULUI de încadrare în grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana incadrata in grad de handicap poate sa lucreze? aafc aafc O persoana cu gradul de handicap I, ( grav), are dreptul de a munci ? Se stie ca persoanele cu handicap grav au dreptul la insotitor, cum se poate desfasura ... (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine indemnizatia de insotitor? rosica rosica BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE ... (vezi toată discuția)