avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere costuri autovehicul
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere costuri autovehicul

Buna ziua,

Sunt inregistrat ca P.F.I. si am achizitionat un autovehicul ca persoana fizica. Am facut un contract de comodat intre P.F.I. (cu C.I.F.) si persoana fizica (cu C.N.P.) pentru a putea deduce cheltuielile de carburant (cota de 50% din valoarea lor).

In aceasta situatie, pot deduce si 50% din costurile de RCA, chiar daca va fi emisa pe persoana fizica si nu P.F.I.?

Ce alte cheltuieli mai sunt deductibile? Service?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:40, 15 Noiembrie 2019
În cadrul cheltuielilor supuse limitării fiscale de 50% se cuprind cheltuielile direct atribuibile autovehicolului, inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecțiile tehnice periodice, rovinieta, dar si cheltuielile cu funcționarea și întreținerea aferente (acestea din urma luate cu factura, chitanta sau bon fiscal pe pfi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)
Pfi rog un mic ghid - lamuriri gimida gimida Buna ziua, Incepand cu sfarsitul lunii septembrie am deschis un PFI ca si asistent medcal pentru o colaborare cu un centru de permanenta. As dori mai multe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa cod caen 6820 nachidil nachidil Intenționez înființarea unui PFA în vederea închirierii în regim hotelier. Imobilul va fi luat în folosință de PFA pe baza de contract de comodat. ... (vezi toată discuția)