avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri Partaj

Sotul meu a achizitionat, impreuna cu parintii lui, un teren inainte de casatorie. Dupa casatorie, partea parinitilor din teren a trecut in proprietatea fratelui sotului meu prin donatie. In urma cu un an am vandut apartamentul dobandit in timpul casatoriei si am ridicat pe acel teren un imobil impreuna cu fratele sotului. Astfel in CF sunt trecuti ca si proprietari ai imobilului sotul meu si fratele lui. As dori sa stiu, in eventualitatea unui divort cum se face partajul.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 10:47, 3 Decembrie 2009
in acest caz, constructia fiind ridicata in timpul casatoriei, cu mijloace care fac parte din comunitatea de bunuri , dvs. sunteti coproprietara alaturi de sotul si cumnatul dvs.
chiar daca in actele de proprietate figureaza doar dansii. X-(
iar in ceea ce priveste terenul, sotul neproprietar al terenului dobandeste asupra acestuia un drept de superficie, pentru partea aferenta constructiei.
Veti avea dreptul la jumatate din imobilul construit pe terenul sotului dvs(bun propriu).Aici sunt mai multe de discutat.Se pune problema bunului principal-terenul si a celui secundar-constructia.Conform unui principu de drept secundarul urmeaza principalului.Se poate discuta si despre constructorul de buna credinta pe terenul altuia,etc....In orice caz aveti dreptul la jumatate din valoarea imobilului(este punctul meu de vedere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie barbie22 barbie22 buna ziua , inante de casatorie sotul meu a dobandit un teren prin donatie. acum noi ne-am casatorit si vrem sa construim o casa pe cel teren. as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Donatie teren in timpul casatorie bianca27 bianca27 Buna ziua, Care este "soarta" unei constructii ridicata pe terenul unuia dintre soti, dobandit prin contract de donatie, in timpul casatoriei? Multumesc! (vezi toată discuția)
Casa pe terenul mamei mihaelamariaana mihaelamariaana Doi frati si-au construit cate o casa in curtea mamei lor cu acordul verbal al acesteia in urma cu aproximativ cinci ani.Primul cu autorizatie pe numele mamei ... (vezi toată discuția)