buna ziua ,
inante de casatorie sotul meu a dobandit un teren prin donatie. acum noi ne-am casatorit si vrem sa construim o casa pe cel teren. as vrea sa stiu daca eu am vreun drept la acea casa in cazul in care am divorta?
va multumesc
Terenul dobandit de sotul dvs inainte de casatorie este bun propriu al sotului. In schimb imobilul edificat in timpul casatoriei este bun comun.
Cota dvs prezumata de contributie la dobandirea imobilului este de 50%.
Pentru a se putea schimba acest procentaj, in defavoarea dvs, ar trebui ca persoana interesata (sotul) sa faca dovada intr-un eventual partaj de bunuri ca a avut o contributi mai mare decat a dvs la edificarea imobilului.
terenul reprezinta un bun propriu al sotului dvs .
constructia insa devine proprietate comuna a sotilor, iar sotul neproprietar al terenului dobandeste asupra acestuia un drept de superficie, pentru partea aferenta constructiei. ;)
Bunuri partaj
wannabeME
Sotul meu a achizitionat, impreuna cu parintii lui, un teren inainte de casatorie. Dupa casatorie, partea parinitilor din teren a trecut in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa
ioannna
Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)