avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de habitatie viagera

Buna seara! In 2012 s-a achiziționat un apartament, apartament achiziționat din banii obținuți din vânzarea altor două apartamente deținute de soț. Pe acest apartament eu am drept de habitatie viageră pe toată viața fără plata unei chirii. Totodată, s-a menționat că dobândește întregul drept de proprietate a apartamentului. In urma comportamentului jignitor și violent a soțului l-am anunțat că vreau sa divortez. Copilul meu din prima căsătorie l-am mutat deja la ai mei in București. Încă nu am intentat divorțul și nici partajul, deoarece totul este de dată recenta...o săptămâna și după divorț și partaj pe care îl fac pentru un credit, mașină și niște bani investiți în amenajarea apartamentului mai sus menționat, doresc sa mă mut la ai mei cu tot și cu serviciu. Soțul vrea sa se folosească de faptul că mă mut in București cu domiciliu și cu serviciu și că nu mai am de ce sa stau aici și în timpul divorțului să anuleze acest drept de habitatie pe care îl am. Poate să facă acest lucru? Divorțând și mutandu-ma in București cu domiciliu și cu serviciu pierd acest drept de habitatie viageră? Poate invoca in instanță părăsirea de domiciliu și să se folosească și de acest aspect pentru a anula acest drept? Mulțumesc anticipat pentru ajutor! Seara frumoasa

Alte discuții în legătură

Drept de folosire al imobilului ContSters144699 ContSters144699 In caz de divort si partaj intre soti, se poate trece drept de folosire al casei al celuilalt sot care are alte proprietati rezultate din partaj ? Ce ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu clauza viagera dilema_pg dilema_pg Buna ziua. Am si eu o problema si cu ajutorul dumneavostra sper sa o rezolv. Sotia mea a facut inainte de casatorie act de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)
Violență domestică alexandrairimia alexandrairimia Bună ziua, Vă scriu în căutarea unor soluții într-un caz de violență domestică. Părinții mei au fost căsătoriți din 1989 și au divorțat în ... (vezi toată discuția)