In urma morti mamei si a unui frate de-al sotiei vrem sa dezbatem succesiunea dar avem o problema cu fratele mai mare care este plecat in strainatate si nici nu vrea sa auda de asa ceva.Mentionez ca eu si sotia la cererea tatalui ei si cu acordul fratelui mai mic am fost solicitati sa ne mutam in casa parinteasca sa avem grije de el,acu el vrea sa ne las partea lui,pentru asta trebuie dezbatuta succesiunea si fiecare face ce vrea cu partea lui dar fratele mare din germania nu vrea sa se dezbata succesiunea nu vrea pur si simplu sa se prezinte sau sa faca o imputernicire ceva sa se poata dezbate.Noi,eu si sotia depunem efort atat financiar cat si fizic pentru intretinerea propietati si ingrijirea tatalui ei.
Intrebarea mea este;ce putem sa facem caci deja au trecut 8 ani ,toti ceilalti mostenitori sunt de acord mai putin unu care o face la ambitie,spune ca nu il intereseaza dupa moartea lui sa-si bata capu copii nostri,noi nu vrem asta vrem sa stabilim acum dreptul fiecaruia.
Buna seara, in primul rand banuiesc ca sotia si tatal au facut acceptarea mostenirii in termenul legal de un an de la deces... apoi mergeti la notar , unde va fi citat fratele cel mare, nu se va prezenta si apoi notarul claseaza dosarul. Procesele de succesiune au regula conform careia trebuie prezentat in fata instantei incercare de rezolvare la notariat anterior demararii unui litigiu.
Apoi singura varianta este dezbaterea succesiunii in instanta impotriva fratelui.
Apelați la un av din zona dvs pt a va da informațiile necesare privind costuri,durata de soluționare a dezbaterii succesorale în instanta,singura soluție în cazul dvs.
Probabil în instanta fratele v-a invoca acest lucru mergeți obligatoriu la un avocat pt a va invata cum sa dovediți ca a-ti acceptat tacit succesiunea astfel adio sanse.
Folosinta in comun
Teddy71
Buna ziua , in urma decesului tatalui , am initiat proces fratelui vitreg care nu m-a chemat la succesiune . In masa succesorala este si un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)