avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosinta in comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosinta in comun

Buna ziua , in urma decesului tatalui , am initiat proces fratelui vitreg care nu m-a chemat la succesiune . In masa succesorala este si un apartament cu 3 camere folosit de fratele vitreg si mama sa . Exista vreo posibilitate legala sa devin coproprietar si sa folosesc o camera si dependintele comune , daca fratele accepta ?
Oricare dintre mostenitori poate deschide succesiunea la notar. Daca fratele impreuna cu mama lui au o cota succesorala mai mare (in cazul in care apartamentul a fost cumparat de tatal dvs. impreuna cu sotia - mama fratelui), atunci probabil ca va alege sa va despagubeasca pentru partea dvs. Notarul ar trebui sa va explice ce cota va revine din succesiune.
Daca va intelegeti se poate rezolva sa locuiti.
Ar fi bine sa mergeti la avocat mai inainte de a merge la.notar ca sa stiti anumite aspecte juridice.
Situatia trebuie rezolvata juridic si cat mai repede daca va intelegeti asa ca nu mai pierdeti timpul.
am initiat proces fratelui vitreg care nu m-a chemat la succesiune .

ce inseamna asta, ca au dezbatut succesiunea fara dvs ? au un certificat de mostenitor ?
apartamentul era propriu al tatalui de zicei ca e in masa succesorala?
daca fratele accepta, da, puteti ramane in indiviziune
Da , au dezbatut succesiunea fara mine , cu certificat de mostenitor , apartamentul a fost achizitionat impreuna cu a doua sotie .
Multumesc , sa inteleg ca putem fi 3 proprietari la apartament (sotia , fratele vitreg si eu) ?
prin instanta puteti sa le anulati certificatul d emosteitor, dar credeti ca ar accepta sa stati cu ei vreodata, in conditiile in care nici de succesiune nu v-au zis.

Alte discuții în legătură

Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)